В4-кой двигател е по-добър 1.6 или 1,8

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Re: В4-кой двигател е по-добър 1.6 или 1,8

Мнениеот suba » Пон 01 юни 2009 23:41

Stenly написа: Изряден 1,8 пълен инжекцион има по добър демараж от 2.0.

Склонен съм да се съглася но 2Е е по-здрав и има повече мощност при натоварване,доката PB е по-динамичен но на баир, примерно, се задъхва

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 02 юни 2009 5:31

suba написа:Защо ми е притрябвало да сменям В3 с В4.
1-В4 е по нов като години и съответно ще изкара повече (това е малко относително в зависимост от екземпляра,защото всички сме виждали перфектни стари коли и много по-нови от тях дераци)
сам си казал защо доводът "по-нова" не струва много
...
4-климатика му си е с R134 а моят е R12 (като всички коли впрочем до 92),което не е някакъв голям плюс,но се намита много по-лесно сервиз и е по евтина подръжката му.
моята Б3-ка е с R12, просто трябва да вземеш '93
5-В4 е по сигурен не само заради двете му възлавници (за които гарантирам,че вършат работа) а и защото купето му е по-младо и съответно по-малко податливао на тотално смачкване и усукване-стареене на материяла.То да не дава Господ ама е хубаво да се мисли за тия неща.
за смачкването и усукването трудно ще се съглася
Има още много предимства на В4 пред В3 според мен,но обобщено казано В4 е В3 с "изрязани" дефекти.И понеже си обичам много В3-ките съм се загледал в В4.Иначе като дизайн на купето отвън и интериора В3 ми допада повече.В3 е с по-типичен немски дизайн.А моят В3 си е екстра.Е има си своите старчески болести и паркинг-екземи но аз си го харесвам.Даже се чудя ако си взема В4 дали да го продавам въобще.

Иначе като цяло си прав, че не е лошо да вземеш по-нова кола. Но на мен все още ми се струва, че е редно човек да си търси читава Б3 или Б4, а не само Б4.
suba написа:Има В4 с AGG мотор,но само съм го виждал и не знам как върви.Като конструкция двигателя е същия като 2Е но е с друг инжекцион-SIMOS.Сигурно върви повече защото ако не се лъжа беше към 130 коня...

А това не е вярно.

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Вто 02 юни 2009 11:11

suba написа:
Ivaile написа:Изв. за спама-A има ли Пасати с 2AGG мотори? Мисля, че техният максимален въртящ момент започва още от 2500 оборота!Ако няной е карал такъв, нека сподели наблюденията си

Има В4 с AGG мотор,но само съм го виждал и не знам как върви.Като конструкция двигателя е същия като 2Е но е с друг инжекцион-SIMOS.Сигурно върви повече защото ако не се лъжа беше към 130 коня.Карал съм венто с такъв двигател и динамиката му беше умопомрачителна.Смея да кажа,че няма нищо общо с голф 3 гти,които е с 2Е.Но са рядкост пасатите с такъв двигател.Поне аз съм виждал само един.

Открий разликите: http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Inform ... toren.html

Потребителски аватар
Ivajlo82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivajlo82 » Вто 02 юни 2009 17:35

Добър вечер и от мен :D Като собственик на 1.6 АЕК (135Нм върт. моменнт) (комби) няма ше как да не кажа и аз нещо :talk:
От този мотор динамика не чакай, разхода в града е над 10, а извън градско последно ми даде 6 ако щеш вярвай 792км с 47литра (пълен-пълен резервоар)през април ходих до Сливен по Тракия след това се върнах през Казалък Карлово Ихтиман - Кюстендил. Но над 120 не съм му правил. Според мен този двигател става за Поло но не и за 1320кг-мов Пасат. (Вярно данъка му е 65лв., но какво от това) Моето мнение вземай 1.9ТДИ 1Z притежава 202Нм въртящ момент и не на последно място конските сили продават колата, а въртящия момент я движи mhihi .

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Вто 02 юни 2009 17:43

myrshavija написа:
suba написа:Има В4 с AGG мотор,но само съм го виждал и не знам как върви.Като конструкция двигателя е същия като 2Е но е с друг инжекцион-SIMOS.Сигурно върви повече защото ако не се лъжа беше към 130 коня...

А това не е вярно.

Не изключвам възможноста ако намеря читав В3 от "93 да го взема,но като гледам пазарите В4 са в изобилие а такъв пасат досега не съм видял.
А за кое не съм прав колега.Вярно е ,че съм объркал конете но по данните на колегата _SUN_ гледам че въртящият момент на 2Е е 166 Nm при 3200 оборота,а на AGG 166 Nm при 2600.Което значи ,че върви повече,поне аз си го обяснявам така.

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Вто 02 юни 2009 18:18

suba написа:
myrshavija написа:

А това не е вярно.

Не изключвам възможноста ако намеря читав В3 от "93 да го взема,но като гледам пазарите В4 са в изобилие а такъв пасат досега не съм видял.
А за кое не съм прав колега.Вярно е ,че съм объркал конете но по данните на колегата _SUN_ гледам че въртящият момент на 2Е е 166 Nm при 3200 оборота,а на AGG 166 Nm при 2600.Което значи ,че върви повече,поне аз си го обяснявам така.

Означава, че AGG е по-еластичен, но не е по-мощен

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Вто 02 юни 2009 19:39

Stenly написа:Б3 и Б4 като сглобка грундове бои антикорозионна защита са еднакви това са може би единствените модели пасат които могат да изкарат най-много години ако не са удряни или одрасквани.

Колега,не еточно така както си мислиш! На моят Б4 вече му личат годинките на някой места, макар че в момента е на 13 години :lol:, а имам бази за сравнение на Б3 от 90 и 91години, които нямат такива дребни ръжди по купето! Всъщност, както съм забелязал и преди всичко което е по-ново е по-скапано като изпълнение откъм здравина!!!! Иначе, ако ги правят така, както предишните модели, то тези заводи ще фалират, защото ще си купиш тук в Бг кола на 10-15 г. и ще я караш още 20г.
Нали знаеш кои държат първите места по здравина - Мерцедес 190, Голф 2 и Ауди 80-яйце! :да:

Върни се в “Passat”