Stenly написа: Изряден 1,8 пълен инжекцион има по добър демараж от 2.0.
Склонен съм да се съглася но 2Е е по-здрав и има повече мощност при натоварване,доката PB е по-динамичен но на баир, примерно, се задъхва
Stenly написа: Изряден 1,8 пълен инжекцион има по добър демараж от 2.0.
suba написа:Защо ми е притрябвало да сменям В3 с В4.
1-В4 е по нов като години и съответно ще изкара повече (това е малко относително в зависимост от екземпляра,защото всички сме виждали перфектни стари коли и много по-нови от тях дераци)
сам си казал защо доводът "по-нова" не струва много
...
4-климатика му си е с R134 а моят е R12 (като всички коли впрочем до 92),което не е някакъв голям плюс,но се намита много по-лесно сервиз и е по евтина подръжката му.
моята Б3-ка е с R12, просто трябва да вземеш '93
5-В4 е по сигурен не само заради двете му възлавници (за които гарантирам,че вършат работа) а и защото купето му е по-младо и съответно по-малко податливао на тотално смачкване и усукване-стареене на материяла.То да не дава Господ ама е хубаво да се мисли за тия неща.
за смачкването и усукването трудно ще се съглася
Има още много предимства на В4 пред В3 според мен,но обобщено казано В4 е В3 с "изрязани" дефекти.И понеже си обичам много В3-ките съм се загледал в В4.Иначе като дизайн на купето отвън и интериора В3 ми допада повече.В3 е с по-типичен немски дизайн.А моят В3 си е екстра.Е има си своите старчески болести и паркинг-екземи но аз си го харесвам.Даже се чудя ако си взема В4 дали да го продавам въобще.
suba написа:Има В4 с AGG мотор,но само съм го виждал и не знам как върви.Като конструкция двигателя е същия като 2Е но е с друг инжекцион-SIMOS.Сигурно върви повече защото ако не се лъжа беше към 130 коня...
suba написа:Ivaile написа:Изв. за спама-A има ли Пасати с 2AGG мотори? Мисля, че техният максимален въртящ момент започва още от 2500 оборота!Ако няной е карал такъв, нека сподели наблюденията си
Има В4 с AGG мотор,но само съм го виждал и не знам как върви.Като конструкция двигателя е същия като 2Е но е с друг инжекцион-SIMOS.Сигурно върви повече защото ако не се лъжа беше към 130 коня.Карал съм венто с такъв двигател и динамиката му беше умопомрачителна.Смея да кажа,че няма нищо общо с голф 3 гти,които е с 2Е.Но са рядкост пасатите с такъв двигател.Поне аз съм виждал само един.
myrshavija написа:suba написа:Има В4 с AGG мотор,но само съм го виждал и не знам как върви.Като конструкция двигателя е същия като 2Е но е с друг инжекцион-SIMOS.Сигурно върви повече защото ако не се лъжа беше към 130 коня...
А това не е вярно.
suba написа:myrshavija написа:suba написа:Има В4 с AGG мотор,но само съм го виждал и не знам как върви.Като конструкция двигателя е същия като 2Е но е с друг инжекцион-SIMOS.Сигурно върви повече защото ако не се лъжа беше към 130 коня...
А това не е вярно.
Не изключвам възможноста ако намеря читав В3 от "93 да го взема,но като гледам пазарите В4 са в изобилие а такъв пасат досега не съм видял.
А за кое не съм прав колега.Вярно е ,че съм объркал конете но по данните на колегата _SUN_ гледам че въртящият момент на 2Е е 166 Nm при 3200 оборота,а на AGG 166 Nm при 2600.Което значи ,че върви повече,поне аз си го обяснявам така.
Stenly написа:Б3 и Б4 като сглобка грундове бои антикорозионна защита са еднакви това са може би единствените модели пасат които могат да изкарат най-много години ако не са удряни или одрасквани.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 28 госта