Цена на бобина за Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Цена на бобина за Б4

Мнениеот stereofonix » Сря 03 юни 2009 20:21

Колеги днеска ми се случи следният проблем. Качвам се на колата паля и тръгвам да си ходя. Спирам до един магазин да чупя едни строителни материяли, паля колата и веднага след това гасне :roll: .Паля пак и никои няма нито на газ нито на бензин.Доиде един приятел на помощ и викам сядаи зад волана и като ти кажа да въртиш въртиш ключа за малко. Измъкнах единият кабел от свева, извадих една от свещите които смених преди време , дипотам я до корпус ама искра няма никва. Следователно се разглабя дистрибуторната капачка да се види в какво въвстояние е. Състоянието и не е розово, палеца е леко нагорял както отпреде където е контактната пло4ка. така и леко полюсите на всеки един кабел. Правя следната проба от бобината с бабел и свещ давам на контакт но искра пак няма :( с на входа на бобината си има 12 волта след като се подаде на контакт. Всичко до сега ме навежда на мисълта - нова бобина, нова дистрибуторна капачка и нов палец. Можете ли да ми кажете марки за предпочитане и ориентировъчни цени. Също така проиемам съвети и напътствия.

П.С Колеги кажете малко повече за този датчик на Хол къде се намира и каква му е ролята , въртими се из главата че и тои е някъде около това място.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Цена на бобина за Б4

Мнениеот Winner25 » Сря 03 юни 2009 20:26

Като за начало пробвай с друга бобина. После с друг комутатор и накрая се насочи към датчика на хол. Намира се в делкото, но и аз само съм чувал за него.
Бобините почват от около 40лв. В раздел "продава" се продаваше една нова за 25 :)
Комутатора също е около 40лв - най евтиния, нов.

Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stereofonix » Сря 03 юни 2009 21:03

Колеги а на дистробуторната капачка има ли обозначение къде се слага кабела за свеща на 1-ви цилиндър , за 2-ри и т.н. Можете ли да ми дадете няква схемна картинка. Благодаря

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Сря 03 юни 2009 22:04

След като свалиш дистрибуторната капачка на металният корпус на разпределителя (делкото),там където ляга ръба на капачката има резка.Когато палеца е точно над резката е на 1-ви цилиндър.Пада ти се горе вдясно като застанеш срещу двигателя.След това подреждаш кабелите по часовниковата стрелка в ред 1-3-4-2.Което ще рече по часовниковата, следващият кабел е на 3-ти,след това на 4-ти и последния на 2-ри.Като на двигателя 1-ви е към ангренажа и следват 2,3,4.
За датчика на хол-той дава информация на ЕКУ,че коляновият вал се върти.Тоест,че трябва да започне запалване и след това работа на двигателя.Датчика е точно под палеца и към него се включва една букса с три кабела (захранващ +;маса и сигнал зкъм ЕКУ)
Щом на бобината идва 12в не е от него.Освен самата бобина може и да е заминл комутатора,който е закрепен на самата бобина,ако бобината ти е квадратна ,ако е кръгла майче е до кутията на ЕКУ,но не съм 100% сигурен.

Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stereofonix » Сря 03 юни 2009 22:15

Това мие бобината. Мисля 4е всичко е в един корпус

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Сря 03 юни 2009 22:21

Да!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 03 юни 2009 22:30

Цена на бобина-комутатор (от показания тип)- към 120 лева беше в Ауто+.
Марката е HUCO (уж по-читавото пълно менте!)
Това, че на двете крайни крачета на комутатора идват +12V не е 100% гаранция, че Хол-датчика е здрав. ;) За да си сигурен, че той е наред и проблема е в бобината трябва да се увериш, че на средния извод идва импулсна поредица, когато въртиш на стартер.
Мери м/у средния кабел и маса с волтмера (или още по-добре- светодиод да се свърже). Като върти двигателя там трябва да се сменят +12V|0V|+12V|0V...

А най-добре помоли някой колега да ти услужи с една бобина за проба ;)
Сменя се елементарно и не се губят никакви центровки или нещо друго...

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 04 юни 2009 7:37

По-добре колега си вземи втора употреба ,аз така си взех преди 2 години за 70лв. и не е мръднала до сега :Mr Green Fun ,според мен новата не епо-добра от една втора употреба :idea:

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Чет 04 юни 2009 7:55

В евро 07 струваше около 90 лева, най-добре си купи нова такива неща не се купуват втора употреба,защото са слабо место на VW.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 04 юни 2009 8:34

mili 75 написа:В евро 07 струваше около 90 лева, най-добре си купи нова такива неща не се купуват втора употреба,защото са слабо место на VW.

Добре кой ме пита ше му кажа mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi ,това да не са ти кабели или свеши дееба :Mr Green Fun

Върни се в “Passat”