naiturseniq написа:drakano написа:Има ABS и се включва за щяло и нещяло и затова никога не натискам педала рязко.АБС-а се включва дори и като спирам на светофар с 30-40км.Все повече си мисля, че трябва да сменям спирачната помпа.
Това не е нормално , карам три коли с АБС вкл и моя пасат но никоя не се вкл така. За да усетя АБС а трябва или да е доста прашно , хлъзгаво или яко да му скоча на педала ...
Щом си сигурен , сменяй помпата и пиши как е колата, че си е доста опасно когато колата върви но неспира
Мисля че няма нищо общо с това дали е прашно мръсно или мокро. Може би се бъркаш с сигналната лампа на Traction Control-а . При мен ABS се включва когато спирам рязко и педала прескача и ми рита крака обратно направо.. а колата залепва на асфалта.Имам и BMW 520 , ABS-а действа по същия начин.. педала почва да стърже и да прескача.. колата спира бързо.. мисля че така най видимо можеш да знаеш дали ти работи ABS-a .. ако при теб не прескача и стърже при рязко натискане.. може и да е заминал.