Проблем със спирачки Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mchudomirov
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със спирачки Б5

Мнениеот mchudomirov » Вто 12 май 2009 18:09

naiturseniq написа:
drakano написа:Има ABS и се включва за щяло и нещяло и затова никога не натискам педала рязко.АБС-а се включва дори и като спирам на светофар с 30-40км.Все повече си мисля, че трябва да сменям спирачната помпа.

Това не е нормално , карам три коли с АБС вкл и моя пасат но никоя не се вкл така. За да усетя АБС а трябва или да е доста прашно , хлъзгаво или яко да му скоча на педала ...
Щом си сигурен , сменяй помпата и пиши как е колата, че си е доста опасно когато колата върви но неспира :)

Мисля че няма нищо общо с това дали е прашно мръсно или мокро. Може би се бъркаш с сигналната лампа на Traction Control-а . При мен ABS се включва когато спирам рязко и педала прескача и ми рита крака обратно направо.. а колата залепва на асфалта.Имам и BMW 520 , ABS-а действа по същия начин.. педала почва да стърже и да прескача.. колата спира бързо.. мисля че така най видимо можеш да знаеш дали ти работи ABS-a .. ако при теб не прескача и стърже при рязко натискане.. може и да е заминал. :drunk :да:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 13 май 2009 10:03

не съм особенно компетентен, но имаш проблем и според мен е от абс-а.
не трябва да светка и не трябва да се включва когато си поиска.
Аз съм си с нормални дискове и накладки и колата спира превъзходно, в сравнение с туран-а които карам служебно, даже по-добре

Потребителски аватар
drakano
Автомобил: S6 2.2TQ ABT
Двигател: AAN
Контакти:

Мнениеот drakano » Сря 13 май 2009 10:19

Значи АБС от мойте наблюдения работи.В смисъл като натисна педала карайки с 50-60км/ч и е мокро или има пясък АБС-а се включва, тоест педала почва да те рита това е индикация че АБС работи.Въпроса е че спира тромаво и този ход на педала на спирачката от 5см. хич не ми харесва.Просто спира, но няма рязкост в спирането което наблюдавах при алфа 156 и волвото.АБС-а се включева и в случаи, когато сутрин тръгна и спирачките са студени, натискайки педал със средно усилие той се включва.Това си го обеснявам с момента, че дисковете не са загрели достатъчно, а и аз карам със спортни дискове на АТЕ с нарезни канали, които работят на по-висока температура от нормалните.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 13 май 2009 10:20

Тоя номер със светването на лампата го имах и аз. След смяна на маншона на карето, датчика на АБС-а се беще зацапал от греста, и АБС-а се включваше и изключваше когато си поиска. След като го почистих се оправи.

Едит : Как го изчислявате това какъв ход има педала в сантиметри ?

Последна промяна от AmW на Чет 14 май 2009 16:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
drakano
Автомобил: S6 2.2TQ ABT
Двигател: AAN
Контакти:

Мнениеот drakano » Сря 13 май 2009 13:40

Знаеш ли, че си прав защото сменях преди време и двете карета и маншоните и от тогава частично имам този проблем.Дай малко повече инфо как да го почистя защото карето е от вътрешната страна на гумата а датчика не знам къде е.

Потребителски аватар
naiturseniq
Автомобил: VW Passat 2016
Двигател: 2000 TDI 150hp

Мнениеот naiturseniq » Сря 13 май 2009 13:49

mchudomirov написа:
naiturseniq написа:
drakano написа:Има ABS и се включва за щяло и нещяло и затова никога не натискам педала рязко.АБС-а се включва дори и като спирам на светофар с 30-40км.Все повече си мисля, че трябва да сменям спирачната помпа.

Това не е нормално , карам три коли с АБС вкл и моя пасат но никоя не се вкл така. За да усетя АБС а трябва или да е доста прашно , хлъзгаво или яко да му скоча на педала ...
Щом си сигурен , сменяй помпата и пиши как е колата, че си е доста опасно когато колата върви но неспира :)

Мисля че няма нищо общо с това дали е прашно мръсно или мокро. Може би се бъркаш с сигналната лампа на Traction Control-а . При мен ABS се включва когато спирам рязко и педала прескача и ми рита крака обратно направо.. а колата залепва на асфалта.Имам и BMW 520 , ABS-а действа по същия начин.. педала почва да стърже и да прескача.. колата спира бързо.. мисля че така най видимо можеш да знаеш дали ти работи ABS-a .. ако при теб не прескача и стърже при рязко натискане.. може и да е заминал. :drunk :да:

Е разсъждавай малко , небъркам лампи... Като е прашно много ясно че се задейства АБС а нали тва му е смисълът колега . На прашен път се блокират колелата лесно , намалено е вцеплението с асвалта и колата може да поднесе именно затова се задейства и АБС а да не сурнат колелата на пясъка примерно. Пробвай да натиснеш педала върху асвалт с пясък или много пепел , веднага ще усетиш АБС а който непозволява на колелата да блокират.
Както и да е , можеи аз да греша. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Сря 13 май 2009 15:46

на мен АБС-а ми сработва като са ми мокри стъпалата и натискам спирачка с левия крак,докато се събувам :D
накладките ми свирят , но си спира перфектно, имат още много феродо, дисковете са ми съвсем добре
обаче имам странно шлюпкане понякога и така и не разбрах от какво е,гледах да няма боклуци между дисковете и накладките, ама не

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Чет 14 май 2009 10:46

При мен имаше подобно нещо. В смисъл че спирачките се усещаха при много голям ход на педала. След време открих пукнатина на казанчето за спирачна течност. След смяната ефекта който описвам изчезна. Не знам дали има общо с твоят случай - но все пак идейка.

magedon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот magedon » Чет 28 май 2009 10:56

[quote="feikot"]Конкретно мнение,и съвет аз лично не мога да ти дам,но както описваш проблема,наистина имаш проблем.С моя пасат от 180-190 спирам като МаГлев влак.И тоя преди мене е сменял предните дискове.Нормални са не са вентилирани.От 100-120 спирам за някакви метри.Мисля че трябва да отидеш в сервиз.Успех.[/quot за колко метра спираш?

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 28 май 2009 16:41

Не съм опъвал рулетката,но колкото го дават от Волфсбург- толкова трябва да е.

ефенди
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ефенди » Чет 04 юни 2009 11:38

здр.момчета имам в5 v6 мотора от 2000 г.нямам авс откакто съм купил колата 2005 г,сменях няколко пъти накладки и тъй като бяха износени смених и пр.сп.дискове..това,което аз разбрах за тези 4-5 години е че основното при нашите коли е качеството на накладките..пробвах с доста видове от 80 до 150лв..и накрая открих,че няма ли я щампата на vw,ауди или шкода на тях не ги слагайте..посл.бяха роуд схол/не съм сиг.дали го пиша вярно/трябва да са доста "меки"-струват 150-160 лв..аз ги купих от сервиз на шкода /за суперб май бяха..докато го открия стилажите на гаража ми се напълни с накладки..

ефенди
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ефенди » Чет 04 юни 2009 11:43

извинете забравих да ви питам-тук в добрич и варна авс все още еоколо 400лв..бихте ли споделили цена-пасат б4-2000г -v6--а за да го "отремонтират"искат 200-300лв..не че имам проблеми със спирането..но просто зимата не се включва асс-ра..благодаря ви..

gdh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gdh » Чет 04 юни 2009 13:57

... открих пукнатина на казанчето за спирачна течност. След смяната ефекта който описвам изчезна.

По вероятно е от смяната на спирачната течност да се е оправило.

Значи силно съм обезпокоен от това как спира пасата ми - просто ужасно.
...
карах по магистралата със 130-140км/ч ...

:horror: :dummy:

Кабела за Vag-Com в E-bay e 10$ барабар с доставката. Грешките се четат за секунди. Тая мигаща лампа със сигурност е записала грешка.

Върни се в “Passat”