Здравейте!Стойността на външната температура ми излиза невярна - показва ми 9.5 градуса независимо от външната температура;Въпросите ми са:
1.Може ли да оставя нещата така без ремонт?|доколкото знам са 2 датчика|
2.Що за ремонт е възможен?
Колата е Пасат Б 5,модел 2000 г.,2.5 тди,afb двигател

датчици за външна температура
датчици за външна температура
Последна промяна от Тико на Пон 04 май 2009 15:24, променено общо 3 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: датчици за външна температура
Отговори:
1, Може и така да си остане, но не е препоръчително - аз имам същия проблем - проявява се от време на време, не постоянно и още не съм го оправил
Проблемът е, че моя Пасатор е с климатроник - и лятото като ми излезе на дисплея 0 или -4 градуса при 40 градуса реални, ми изключва климатроника и вътре става парник....
2, Доколкото разбрах датчика за температурата се намира някъде под радиатора, през който се охлажда антифриза.....
1, Може и така да си остане, но не е препоръчително - аз имам същия проблем - проявява се от време на време, не постоянно и още не съм го оправил

2, Доколкото разбрах датчика за температурата се намира някъде под радиатора, през който се охлажда антифриза.....
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
на б3 датчика за външната температура се намира отпред на бронята,м/у ножа и бронята на пластмасата която насочва въздуха към радиатора(представлява една решедка)под левия фар(гледано отпред) под скобата за дърпане.трябва да се наведеш доста за да го видиш,и ако не го видиш а видиш само отвора за датчика-търси го,там е.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Изнамирате го къде се намира (вероятно отпред на бронята някъде) и гледате - как му е куплунга,да не е събрал мизерия и да лъже стойността и т.н.
Може да сложите временно един стационарен резистор със стойност като за 20 градуса и да карате така - да видите дали ще шава пак температурата....ако шава пак значи проблема е по трасето датчик - дисплей. И търсте къде е.
ако се стабилизира слагате пак датчика след почистване на куплунга...ако се появи пак проблема - сменяте датчика.
А стойностите със съпротивленията взимате от другарче със същия автомобил или от Аутодата ако има точно тази информация за въпросния автомобил.
Може да сложите временно един стационарен резистор със стойност като за 20 градуса и да карате така - да видите дали ще шава пак температурата....ако шава пак значи проблема е по трасето датчик - дисплей. И търсте къде е.
ако се стабилизира слагате пак датчика след почистване на куплунга...ако се появи пак проблема - сменяте датчика.
А стойностите със съпротивленията взимате от другарче със същия автомобил или от Аутодата ако има точно тази информация за въпросния автомобил.
Благодаря,колеги;най-вероятно е нещо дребно,защото от вчера се оправи - показва си нормалната
температура...
температура...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само да вметна. Ако е с климатроник датчиците са 2. Температурата на таблото се изчислява от двата датчика. И при мен го имаше проблема. Гледах датчика на бронята, но в последствие се оказа проблем в датчика който мери входящата температура в купето. Той се намира в кутията с вентилатора който вкарва въздух в купето.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
dimitar iv написа:Само да вметна. Ако е с климатроник датчиците са 2. Температурата на таблото се изчислява от двата датчика. И при мен го имаше проблема. Гледах датчика на бронята, но в последствие се оказа проблем в датчика който мери входящата температура в купето. Той се намира в кутията с вентилатора който вкарва въздух в купето.
И аз да вметна - при още по-старите се следи информация и от датчика за осветеност на таблото (онова нещо,което всички мислят за светодиод на аларма при левия говорител на Пасат В3

колеги на пасата ми Б5 , паля и показва на дисплея за външна температура -73 градуса а вънка е 37 градуса, някой може ли да каже къде по точно стои датчика на бронята и какво представлява. Като погледнах през средната декоративна решетка на бронята , има някакъв датчик намира пред радиатора - дали е той ?
Под бронята видях и някакъв друг датчик продълговат зелен - той за какво е ?
Под бронята видях и някакъв друг датчик продълговат зелен - той за какво е ?
- tihmir
- Автомобил:
- Двигател:
При мен пък когато не е в движение и дам на контакт на дисплея на климатроника си показва реалната външната температура като я подкарам температурата постепенно започва да стапа с
около 10 градуса надолу
Passat B5
И при мен ли са два датика?
около 10 градуса надолу

И при мен ли са два датика?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като застанеш с лице към колата погледни през решетката под регистрационния номе леко в дясно. Там се вижда датчика. Точно пред една тръбичка която стои пред радятора. Там е единият датчик. Друият (те) са в кутията къдедо се намират клапите и радяторчето за ототпление. За да го видиш трябва да извадиш жапката (абе това така ли се пише ?!?!). Та там има един или 2 датчика.
а как се маха тази рещетка, марда леко няляво надясно но явно има някакви чопчета.
някаде бях чел че , под капака на казанчето за хидр. течност има няколко датчика и единия бил за температурата външната, при мен там има 4 датчика , изклучих ги всичките(изкарах им буксите ) дадох на контакт пак -73 градуса, праснах им малко контактен спрей , закачих ги и по касно като ч запалих температурата се нормализира ...дали имат нещо общо или от самосебе си се оправи, но ме самнява че пак ще почнат аномалиите
някаде бях чел че , под капака на казанчето за хидр. течност има няколко датчика и единия бил за температурата външната, при мен там има 4 датчика , изклучих ги всичките(изкарах им буксите ) дадох на контакт пак -73 градуса, праснах им малко контактен спрей , закачих ги и по касно като ч запалих температурата се нормализира ...дали имат нещо общо или от самосебе си се оправи, но ме самнява че пак ще почнат аномалиите

-
- Автомобил:
- Двигател:
Решетката как се сваля не знам. До казанчето за хидравличната течност са само куплунзите от датчиците. Т.е. можеш да провериш куплунга на кабела който отива към датчика.