датчици за външна температура

Техническа и сервизна информация за Passat
Тико
Автомобил:
Двигател:

датчици за външна температура

Мнениеот Тико » Пон 04 май 2009 12:17

Здравейте!Стойността на външната температура ми излиза невярна - показва ми 9.5 градуса независимо от външната температура;Въпросите ми са:
1.Може ли да оставя нещата така без ремонт?|доколкото знам са 2 датчика|
2.Що за ремонт е възможен?

Колата е Пасат Б 5,модел 2000 г.,2.5 тди,afb двигател

Последна промяна от Тико на Пон 04 май 2009 15:24, променено общо 3 пъти.

pepster1980
Автомобил:
Двигател:

Re: датчици за външна температура

Мнениеот pepster1980 » Пон 04 май 2009 12:30

Отговори:

1, Може и така да си остане, но не е препоръчително - аз имам същия проблем - проявява се от време на време, не постоянно и още не съм го оправил :Mr Green Fun Проблемът е, че моя Пасатор е с климатроник - и лятото като ми излезе на дисплея 0 или -4 градуса при 40 градуса реални, ми изключва климатроника и вътре става парник.... :? :lol:
2, Доколкото разбрах датчика за температурата се намира някъде под радиатора, през който се охлажда антифриза.....

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Сря 06 май 2009 21:35

на б3 датчика за външната температура се намира отпред на бронята,м/у ножа и бронята на пластмасата която насочва въздуха към радиатора(представлява една решедка)под левия фар(гледано отпред) под скобата за дърпане.трябва да се наведеш доста за да го видиш,и ако не го видиш а видиш само отвора за датчика-търси го,там е.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 06 май 2009 21:44

Изнамирате го къде се намира (вероятно отпред на бронята някъде) и гледате - как му е куплунга,да не е събрал мизерия и да лъже стойността и т.н.
Може да сложите временно един стационарен резистор със стойност като за 20 градуса и да карате така - да видите дали ще шава пак температурата....ако шава пак значи проблема е по трасето датчик - дисплей. И търсте къде е.
ако се стабилизира слагате пак датчика след почистване на куплунга...ако се появи пак проблема - сменяте датчика.
А стойностите със съпротивленията взимате от другарче със същия автомобил или от Аутодата ако има точно тази информация за въпросния автомобил.

Тико
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тико » Чет 07 май 2009 7:20

Благодаря,колеги;най-вероятно е нещо дребно,защото от вчера се оправи - показва си нормалната
температура...

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Чет 07 май 2009 9:02

Само да вметна. Ако е с климатроник датчиците са 2. Температурата на таблото се изчислява от двата датчика. И при мен го имаше проблема. Гледах датчика на бронята, но в последствие се оказа проблем в датчика който мери входящата температура в купето. Той се намира в кутията с вентилатора който вкарва въздух в купето.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 07 май 2009 9:19

dimitar iv написа:Само да вметна. Ако е с климатроник датчиците са 2. Температурата на таблото се изчислява от двата датчика. И при мен го имаше проблема. Гледах датчика на бронята, но в последствие се оказа проблем в датчика който мери входящата температура в купето. Той се намира в кутията с вентилатора който вкарва въздух в купето.

И аз да вметна - при още по-старите се следи информация и от датчика за осветеност на таблото (онова нещо,което всички мислят за светодиод на аларма при левия говорител на Пасат В3 ;) )...ако се скапе този в бронята взима инфо и оттам и показва все пак някаква макар и много приблизителна информация.

Потребителски аватар
WYLIX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WYLIX » Вто 04 авг 2009 13:53

колеги на пасата ми Б5 , паля и показва на дисплея за външна температура -73 градуса а вънка е 37 градуса, някой може ли да каже къде по точно стои датчика на бронята и какво представлява. Като погледнах през средната декоративна решетка на бронята , има някакъв датчик намира пред радиатора - дали е той ?
Под бронята видях и някакъв друг датчик продълговат зелен - той за какво е ?

Потребителски аватар
tihmir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tihmir » Вто 04 авг 2009 15:23

При мен пък когато не е в движение и дам на контакт на дисплея на климатроника си показва реалната външната температура като я подкарам температурата постепенно започва да стапа с
около 10 градуса надолу :roll: :?: Passat B5
И при мен ли са два датика?

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Вто 04 авг 2009 15:50

Като застанеш с лице към колата погледни през решетката под регистрационния номе леко в дясно. Там се вижда датчика. Точно пред една тръбичка която стои пред радятора. Там е единият датчик. Друият (те) са в кутията къдедо се намират клапите и радяторчето за ототпление. За да го видиш трябва да извадиш жапката (абе това така ли се пише ?!?!). Та там има един или 2 датчика.

Потребителски аватар
WYLIX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WYLIX » Сря 05 авг 2009 0:06

а как се маха тази рещетка, марда леко няляво надясно но явно има някакви чопчета.
някаде бях чел че , под капака на казанчето за хидр. течност има няколко датчика и единия бил за температурата външната, при мен там има 4 датчика , изклучих ги всичките(изкарах им буксите ) дадох на контакт пак -73 градуса, праснах им малко контактен спрей , закачих ги и по касно като ч запалих температурата се нормализира ...дали имат нещо общо или от самосебе си се оправи, но ме самнява че пак ще почнат аномалиите :)

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Сря 05 авг 2009 8:33

Решетката как се сваля не знам. До казанчето за хидравличната течност са само куплунзите от датчиците. Т.е. можеш да провериш куплунга на кабела който отива към датчика.

Върни се в “Passat”