датчика на таблото за температура понякога не отчита
-
- Автомобил:
- Двигател:
датчика на таблото за температура понякога не отчита
здравеите. От една седмица имам пасат Б5.5 1.9ТДИ АВБ мотор 2003г. и датчика за температурата на таблото понякога не отчита / вдига се и мери следмалко пада после пак мери/. Каде може да е проблема в датчика на двигатела. връзки или на таблото. Някой може ли да ми помогне?
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Re: датчика на таблото за температура понякога не отчита
Същия проблем колега и от всички теми дето съм изчел най-вероятно да е от температурния датчик. При мен прави абсолютно същите номера, но още не съм сменил пустия датчик.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Никой не може да отговори еднозначно
Много вероятно е датчика да се е прецакал, но той обикновено дава погрешно показание - рядко отказва тотално.
По-скоро бих заложил на контактен проблем по буксите.
Свали куплунга на датчика и огледай добре дали няма разширяване по перата, дръпни кабелчетата - нищо чудно някое да се измъкне. Ако е окислено (позеленяло) - почиства се със специални спрейчета за контактни системи.
Ако при датчика всичко е ОК - погледни таблото. може да се е поизмъкнал куплунга (примерно- джамбаза като е връщал километрите- да не го е вкарал добре
).
Ако и там е наред- следва отваряне на таблото и гледане за студени спойки.
Всъщност- последното ми изглежда най-вероятно- спукани спойки по куплунга на таблото

Много вероятно е датчика да се е прецакал, но той обикновено дава погрешно показание - рядко отказва тотално.
По-скоро бих заложил на контактен проблем по буксите.
Свали куплунга на датчика и огледай добре дали няма разширяване по перата, дръпни кабелчетата - нищо чудно някое да се измъкне. Ако е окислено (позеленяло) - почиства се със специални спрейчета за контактни системи.
Ако при датчика всичко е ОК - погледни таблото. може да се е поизмъкнал куплунга (примерно- джамбаза като е връщал километрите- да не го е вкарал добре

Ако и там е наред- следва отваряне на таблото и гледане за студени спойки.
Всъщност- последното ми изглежда най-вероятно- спукани спойки по куплунга на таблото

- mladen_79
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен също става въпрос за студени спойки, аз с моя Б4 има подобни проблеми , я лампата за зареждането премигваше или пък ми се губеше синята лампа за дългите светлини, като ударех отгоре по таблото всичко се оправяше временно, и се оказаха студени спойки, свалих таблото презапоих го и си реших проблема , успех ти пожелавам колега !
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
Имах същия проблем. Температурните датчици са два - единия контролира перката и отварянето на големия кръг, а другия е просто за темп. на таблото. Поне така ми обясни ventoman - той ми смени датчика и спря да го прави. Иначе не е фатално - но рискуваш колата наистина да вдигне температура, а ти да не я видиш, защото на таблото ти показва по-ниска. Не си спомням колко точно пари, но не беше повече от 50 кинта.
- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
описанието което даваш действително съответства най-много на дефектирал G62 температурен сензор, но все пак и аз бих те посъветвал най-напред да провериш за контактен проблем (окисляване, замърсяване и т.н.) - най-малкото защото тази процедура е профилактична и не е свързана с набавяне на нови части. Ако имаш възможност преслушай колата на vagcom (особено ако това няма да ти струва нищо).
тук ще намериш снимки на сензора и партномера на различни части (скоба, уплътнение, стар/нов сензор)
viewtopic.php?t=48091&postdays=0&postorder=asc&highlight=g62&start=15
ето още няколко теми:
viewtopic.php?f=24&t=167391
viewtopic.php?f=24&t=171505
viewtopic.php?f=24&t=163690
viewtopic.php?f=24&t=164254
viewtopic.php?f=24&t=156312
тук ще намериш снимки на сензора и партномера на различни части (скоба, уплътнение, стар/нов сензор)
viewtopic.php?t=48091&postdays=0&postorder=asc&highlight=g62&start=15
ето още няколко теми:
viewtopic.php?f=24&t=167391
viewtopic.php?f=24&t=171505
viewtopic.php?f=24&t=163690
viewtopic.php?f=24&t=164254
viewtopic.php?f=24&t=156312
-
- Автомобил:
- Двигател:
датчика на таблото не отчита- решено повреден темп. датчик
здравейте колеги, благодарен съм на всички за помоща.Оказа се че и на моя пасат му е дал фира температурния датчик.Оказа се че на АВБ мотор 1.9ТДИ 2003г, датчика се намира на самата глава на двигателя в задната лява част.При откакачането изтече точно 1,5литра антифриз.Малко е на терсене място, но хубавото е че може да се смени без да се разкача нищо друго освен горната пласмасова кора на двигателя.Купих си зелен датчик на същия производител който ми беше оригиналния-черен.Цената му е 45лв.Ако на някой му се наложи да сменя този датчик на такъв двигател на драго сарце ше помогна, мога да му направя и снимка.