датчика на таблото за температура понякога не отчита

Техническа и сервизна информация за Passat
milcho82
Автомобил:
Двигател:

датчика на таблото за температура понякога не отчита

Мнениеот milcho82 » Нед 29 ное 2009 8:10

здравеите. От една седмица имам пасат Б5.5 1.9ТДИ АВБ мотор 2003г. и датчика за температурата на таблото понякога не отчита / вдига се и мери следмалко пада после пак мери/. Каде може да е проблема в датчика на двигатела. връзки или на таблото. Някой може ли да ми помогне?

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Re: датчика на таблото за температура понякога не отчита

Мнениеот bangobango » Нед 29 ное 2009 9:40

Същия проблем колега и от всички теми дето съм изчел най-вероятно да е от температурния датчик. При мен прави абсолютно същите номера, но още не съм сменил пустия датчик.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 29 ное 2009 11:11

Никой не може да отговори еднозначно :?
Много вероятно е датчика да се е прецакал, но той обикновено дава погрешно показание - рядко отказва тотално.
По-скоро бих заложил на контактен проблем по буксите.
Свали куплунга на датчика и огледай добре дали няма разширяване по перата, дръпни кабелчетата - нищо чудно някое да се измъкне. Ако е окислено (позеленяло) - почиства се със специални спрейчета за контактни системи.
Ако при датчика всичко е ОК - погледни таблото. може да се е поизмъкнал куплунга (примерно- джамбаза като е връщал километрите- да не го е вкарал добре :Mr Green Fun ).
Ако и там е наред- следва отваряне на таблото и гледане за студени спойки.
Всъщност- последното ми изглежда най-вероятно- спукани спойки по куплунга на таблото :(

Потребителски аватар
mladen_79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladen_79 » Нед 29 ное 2009 14:28

Според мен също става въпрос за студени спойки, аз с моя Б4 има подобни проблеми , я лампата за зареждането премигваше или пък ми се губеше синята лампа за дългите светлини, като ударех отгоре по таблото всичко се оправяше временно, и се оказаха студени спойки, свалих таблото презапоих го и си реших проблема , успех ти пожелавам колега !

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Нед 29 ное 2009 19:20

Имах същия проблем. Температурните датчици са два - единия контролира перката и отварянето на големия кръг, а другия е просто за темп. на таблото. Поне така ми обясни ventoman - той ми смени датчика и спря да го прави. Иначе не е фатално - но рискуваш колата наистина да вдигне температура, а ти да не я видиш, защото на таблото ти показва по-ниска. Не си спомням колко точно пари, но не беше повече от 50 кинта.

Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Нед 29 ное 2009 22:16

описанието което даваш действително съответства най-много на дефектирал G62 температурен сензор, но все пак и аз бих те посъветвал най-напред да провериш за контактен проблем (окисляване, замърсяване и т.н.) - най-малкото защото тази процедура е профилактична и не е свързана с набавяне на нови части. Ако имаш възможност преслушай колата на vagcom (особено ако това няма да ти струва нищо).

тук ще намериш снимки на сензора и партномера на различни части (скоба, уплътнение, стар/нов сензор)
viewtopic.php?t=48091&postdays=0&postorder=asc&highlight=g62&start=15

ето още няколко теми:
viewtopic.php?f=24&t=167391
viewtopic.php?f=24&t=171505
viewtopic.php?f=24&t=163690
viewtopic.php?f=24&t=164254
viewtopic.php?f=24&t=156312

milcho82
Автомобил:
Двигател:

датчика на таблото не отчита- решено повреден темп. датчик

Мнениеот milcho82 » Съб 05 дек 2009 20:41

здравейте колеги, благодарен съм на всички за помоща.Оказа се че и на моя пасат му е дал фира температурния датчик.Оказа се че на АВБ мотор 1.9ТДИ 2003г, датчика се намира на самата глава на двигателя в задната лява част.При откакачането изтече точно 1,5литра антифриз.Малко е на терсене място, но хубавото е че може да се смени без да се разкача нищо друго освен горната пласмасова кора на двигателя.Купих си зелен датчик на същия производител който ми беше оригиналния-черен.Цената му е 45лв.Ако на някой му се наложи да сменя този датчик на такъв двигател на драго сарце ше помогна, мога да му направя и снимка.

Върни се в “Passat”