как се сменя радиатора за парно на vw пасат б4

Техническа и сервизна информация за Passat
ceco11
Автомобил:
Двигател:

как се сменя радиатора за парно на vw пасат б4

Мнениеот ceco11 » Съб 27 фев 2010 21:13

Здравейте колеги, от известно време се каня да сменям радиатора за парно, но не_знам дали ще се справя. Казаха ми, че трябва да се сваля цялото табло. Колата ми е 1.9 тди с климатик. Интересува ме дали може да се смени без да се източва течността на климатика и има ли някакви тънкости при свалянето на таблото. Благодаря.

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Re: как се сменя радиатора за парно на vw пасат б4

Мнениеот angel1223 » Съб 27 фев 2010 22:39

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Нед 28 фев 2010 13:28

Може и без да сваляш климата само отделяш кожуха на парното от този на климата и така ама може да свалиш и климата да почистиш питата на климата,но тогава трябва да източиш фреона.Иначе не е трудно аз сам си смених радиаторчето и оправих клапите,така че успех :да: Прегледай темета по горе доста е подробна :beer

ceco11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceco11 » Нед 28 фев 2010 22:38

Да,само ще чакам малко по хубаво време и започвам,пак ще видим дали ще се справя! мерси за напатствието.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 05 мар 2010 9:07

ceco11 написа:Да,само ще чакам малко по хубаво време и започвам,пак ще видим дали ще се справя! мерси за напатствието.

Виждам,че си от София - ако искаш мини през сервиза ( Цък ) да източим фреона,за да си го направиш като хората и после като си готов,мини пак за да сменим 2-та О-пръстена на мястото,където се разкачат и да налеем колкото фреон трябва да има и ново масло в системата.Така или иначе на 2 години се сменя маслото в системата,няма да е излищно упражнение.Ще ти струва около 40лв-50лв (зависи колко точно фреон ти е липсвал в системата) а си заслужава да погледнеш какво се случва и при климатичния радиатор ;)
Изображение

Върни се в “Passat”