как се сменя радиатора за парно на vw пасат б4
как се сменя радиатора за парно на vw пасат б4
Здравейте колеги, от известно време се каня да сменям радиатора за парно, но не_знам дали ще се справя. Казаха ми, че трябва да се сваля цялото табло. Колата ми е 1.9 тди с климатик. Интересува ме дали може да се смени без да се източва течността на климатика и има ли някакви тънкости при свалянето на таблото. Благодаря.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: как се сменя радиатора за парно на vw пасат б4
Може и без да сваляш климата само отделяш кожуха на парното от този на климата и така ама може да свалиш и климата да почистиш питата на климата,но тогава трябва да източиш фреона.Иначе не е трудно аз сам си смених радиаторчето и оправих клапите,така че успех
Прегледай темета по горе доста е подробна 

Да,само ще чакам малко по хубаво време и започвам,пак ще видим дали ще се справя! мерси за напатствието.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
ceco11 написа:Да,само ще чакам малко по хубаво време и започвам,пак ще видим дали ще се справя! мерси за напатствието.
Виждам,че си от София - ако искаш мини през сервиза ( Цък ) да източим фреона,за да си го направиш като хората и после като си готов,мини пак за да сменим 2-та О-пръстена на мястото,където се разкачат и да налеем колкото фреон трябва да има и ново масло в системата.Така или иначе на 2 години се сменя маслото в системата,няма да е излищно упражнение.Ще ти струва около 40лв-50лв (зависи колко точно фреон ти е липсвал в системата) а си заслужава да погледнеш какво се случва и при климатичния радиатор