Пасат Б5 не поддържа оптимална температура

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
tihmir
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б5 не поддържа оптимална температура

Мнениеот tihmir » Вто 30 мар 2010 14:23

Здр.
Забелязах, че от известно време (2-3 седм.)пасата ми Б5(1.9TDI AFN) не поддържа оптимална темепература 90 градуса а стрелката е около 75-80 градуса. Когато я натоваря по магистралата и карама с 140-150 достига температурата и я поддържа. КАто намаля скоростта на 90-100 и пада на 75-80 градуса. При изгключване от скорост при наклон също градусите падат много бързо до 70 градуса. Къде може да е причината ?

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5 не поддържа оптимална температура

Мнениеот madmen » Вто 30 мар 2010 14:37

термостат

Потребителски аватар
tihmir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tihmir » Вто 30 мар 2010 14:41

T.e. време е за смяната му ли? Има ли как да проверя да ли причината е в него?

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 30 мар 2010 15:46

вариант1 - караш така, няма други проблеми, освен че двигателя не работи в оптимална температура и харчи малко повече.
вариант2 - сваляш го и го вариш в тенджера и гледаш при каква температура е отворен или затворен..... незнам дали ще намериш подходящ термометър до 100 градуса
вариант3 - промиваш няколко пъти системата с вода, сменяваш термостата и сменяваш антифриза с нов и тетака

аз като взех моя имаше същия проблем и заложих директно на вариант3 - не съм имал проблеми оттогава, вече близо 3 години и над 70хил.км
п.с. моя е бензинов, но мисля че при дизел е 100% същото, даже съм на мнение че дизелите са по-капризни откъм работна температура

Потребителски аватар
kiriko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiriko » Вто 30 мар 2010 16:08

Ако не пада под 70С карай така лятото , няма страшно , пък есента го смени както е писал по-горе колегата .

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Сря 31 мар 2010 0:34

колега един съвет :) сменяй го аз го смених имах същия проблем, термостата е 25 лева , поне моя беше толкова и една туба антифриз от червения.Не е хувабаво да караш колата така.Все едно постоянно е студена.Смяната не е голяма философия.

Потребителски аватар
tihmir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tihmir » Сря 31 мар 2010 9:23

Marto_VN написа:колега един съвет :) сменяй го аз го смених имах същия проблем, термостата е 25 лева , поне моя беше толкова и една туба антифриз от червения.Не е хувабаво да караш колата така.Все едно постоянно е студена.Смяната не е голяма философия.

Да зная колега. Мерси на всички за съветите. Най-вероятно проблема е в термостата и до няколко дни ще го сменя.

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Сря 31 мар 2010 11:41

При мене (абсолютно същата кола) го прави същото. Тръгнах от температурен датчик. След смяната му нещата се оправиха, но не нацяло. Сега като се позатопли времето нещата са по-добре, но пак ги прави тия номера. Мисля лятото да карам така, пък на есен вече да сменя и аз термостат. Термостата оригинален във Хаас 60 е 53лева.

Върни се в “Passat”