Passat B5 алармата се включва сама

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
pe60petrov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Passat B5 алармата се включва сама

Мнениеот pe60petrov » Пон 24 май 2010 21:05

колеги появи ми се следния проблем- след проливен дъжд алармата(която е фабрична) се включва сама.За два дена го направи 3-4 пъти.Колата е Passat B5 1998 комби от това което прочетох из темите всичко клонеше към намокрен кофорт модул но след обед го отварях и няма влага в него. Забелязах че при заключена кола и изключена аларма през интервал от време светват плафоните и после си изгасват.Иначе всичко друго си работи(ел.стакла,ел.огледала,ц.з.)Направо се видях в чудо,в момента съм откачил акомулатора че до утре ще е паднал. Възможно ли е нещо друго да се е намокрило и да прави проблеми, ако някой може да даде съвет ще съм му благодарен ето и номера на комфорт модула 1JO 959 799 J

Потребителски аватар
Sanq_Belov
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5 алармата се включва сама

Мнениеот Sanq_Belov » Пон 24 май 2010 21:31

Един приятел имаше същия проблем. Под мокета( мисля че от ляавата страна) бил разположен някакъв модул за цеентралното и като се намокрел почвало да прави така. Това го разбрахме от един майстор който се занимава само с електроника по автомобилите и го виждал често тоя проблем. Та като вдигнахме мокета и забърсахме всичко там работата се оправи. ;)

Потребителски аватар
kakadu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kakadu » Пон 24 май 2010 22:48

Правилно ти е казал колегата.Точно от там е проблема.И на моя пасат ми правеше мизерии тази кутия,а на мой близък след проливен дъжд сутринта намери пасата си отключен със свалени и четирите стъкла долу и пълен с вода до праговете :horror: :horror: :horror: Какво преживя момчето няма да казвам!!!
За да стигнеш до въпросната кутийка (да не говорим че там върви и още един куб кабеляци) развиваш пластмасата която е под дръжката за отваряне на предният капак (една рапидна видийка скрита с капаче в долния и край).Махаш я и тогава откопчаваш пластмасовия праг,повдигаш мокета и почваш да точиш,попиваш,бършеш и псуваш събралите се около 3 а може и 4 литра вода.
Като се сетя какъв проблем е това ........... :banghead:

Потребителски аватар
pe60petrov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pe60petrov » Вто 25 май 2010 20:22

Колега въпросната кутийка(комфорт модула)я отварях вчера беше суха навлажнен беше снопа кабели но на 20 см. от кутията.Кабелите изглеждат идеално(изолацията)няма смачкано :screwy не видях някаде да са надени.Доста кофти сутринта докато му закъча акумолатора и той писна :horror: Въпреки всичко на обяд го разкапачих на ново и стоя до към 6h. на слънце с вдигнат мокет и през цялото време отключен за да няма светлина и звук.В момента всичко е наред но просто цялата кола така се беше напекла че и на друго място да е имало влага е изсъхнала. Някой пробвал ли е да уплатни външната кутия на комфорт модула по добре (със силикон примерно) снопа кабели където влизат вътре.Незнам дали би се получил конденз все пак е електроника и най вероятно загрява. Някой ако е пробвал моля да сподели,защото от комфорт в такива случаи става дискомфорт модул :lol:

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Сря 26 май 2010 12:28

Колега, някоя от вратите,може да лъже,че е отворена като се намокри електриката. При мен беше така. Хванах я лесно,защото имам допълнителна аларма, която след като я квитираш дава със светлинен код от кой датчик е сработила. Оказаха се прословутите микрети в бравата - шашкат комфортмодула. :да:

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Сря 26 май 2010 18:18

:да: Щом светва плафона отвреме на време или от клучетата на някоя врата ще е(не забравяи и 5тата)на предния капак има ли клуче.

Потребителски аватар
pe60petrov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pe60petrov » Сря 26 май 2010 20:30

аз на предния капак нямам ключе или поне така си мисля, но багажника определено ми е проблемен не успява да закопчее втори път но защо само при проливен дъжд да се появява проблема и то отскоро 4-5 дена зимата нямаше проблем а багажника си е така откакто я купих.Подлежи ли на регулиране машинката на капака ,веднъж доста я оглеждах и кората беше свалена но не можах да видя нещо да се регулира

Потребителски аватар
pe60petrov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pe60petrov » Сря 26 май 2010 21:46

мисля да импровизирам един порой с кофата :lol: и да огледам кое и каде се мокри .Това което се е било намокрило ще се намокри пак ако не се отстрани проблема.Един по хубав дъжд и Passat а ще ме затърси
Само да намеря малко време и ще пробвам

Върни се в “Passat”