Passat B5 алармата се включва сама
- pe60petrov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Passat B5 алармата се включва сама
колеги появи ми се следния проблем- след проливен дъжд алармата(която е фабрична) се включва сама.За два дена го направи 3-4 пъти.Колата е Passat B5 1998 комби от това което прочетох из темите всичко клонеше към намокрен кофорт модул но след обед го отварях и няма влага в него. Забелязах че при заключена кола и изключена аларма през интервал от време светват плафоните и после си изгасват.Иначе всичко друго си работи(ел.стакла,ел.огледала,ц.з.)Направо се видях в чудо,в момента съм откачил акомулатора че до утре ще е паднал. Възможно ли е нещо друго да се е намокрило и да прави проблеми, ако някой може да даде съвет ще съм му благодарен ето и номера на комфорт модула 1JO 959 799 J
- Sanq_Belov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B5 алармата се включва сама
Един приятел имаше същия проблем. Под мокета( мисля че от ляавата страна) бил разположен някакъв модул за цеентралното и като се намокрел почвало да прави така. Това го разбрахме от един майстор който се занимава само с електроника по автомобилите и го виждал често тоя проблем. Та като вдигнахме мокета и забърсахме всичко там работата се оправи. 

Правилно ти е казал колегата.Точно от там е проблема.И на моя пасат ми правеше мизерии тази кутия,а на мой близък след проливен дъжд сутринта намери пасата си отключен със свалени и четирите стъкла долу и пълен с вода до праговете
Какво преживя момчето няма да казвам!!!
За да стигнеш до въпросната кутийка (да не говорим че там върви и още един куб кабеляци) развиваш пластмасата която е под дръжката за отваряне на предният капак (една рапидна видийка скрита с капаче в долния и край).Махаш я и тогава откопчаваш пластмасовия праг,повдигаш мокета и почваш да точиш,попиваш,бършеш и псуваш събралите се около 3 а може и 4 литра вода.
Като се сетя какъв проблем е това ...........

За да стигнеш до въпросната кутийка (да не говорим че там върви и още един куб кабеляци) развиваш пластмасата която е под дръжката за отваряне на предният капак (една рапидна видийка скрита с капаче в долния и край).Махаш я и тогава откопчаваш пластмасовия праг,повдигаш мокета и почваш да точиш,попиваш,бършеш и псуваш събралите се около 3 а може и 4 литра вода.
Като се сетя какъв проблем е това ...........

- pe60petrov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега въпросната кутийка(комфорт модула)я отварях вчера беше суха навлажнен беше снопа кабели но на 20 см. от кутията.Кабелите изглеждат идеално(изолацията)няма смачкано
не видях някаде да са надени.Доста кофти сутринта докато му закъча акумолатора и той писна
Въпреки всичко на обяд го разкапачих на ново и стоя до към 6h. на слънце с вдигнат мокет и през цялото време отключен за да няма светлина и звук.В момента всичко е наред но просто цялата кола така се беше напекла че и на друго място да е имало влага е изсъхнала. Някой пробвал ли е да уплатни външната кутия на комфорт модула по добре (със силикон примерно) снопа кабели където влизат вътре.Незнам дали би се получил конденз все пак е електроника и най вероятно загрява. Някой ако е пробвал моля да сподели,защото от комфорт в такива случаи става дискомфорт модул 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, някоя от вратите,може да лъже,че е отворена като се намокри електриката. При мен беше така. Хванах я лесно,защото имам допълнителна аларма, която след като я квитираш дава със светлинен код от кой датчик е сработила. Оказаха се прословутите микрети в бравата - шашкат комфортмодула. 

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:

- pe60petrov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз на предния капак нямам ключе или поне така си мисля, но багажника определено ми е проблемен не успява да закопчее втори път но защо само при проливен дъжд да се появява проблема и то отскоро 4-5 дена зимата нямаше проблем а багажника си е така откакто я купих.Подлежи ли на регулиране машинката на капака ,веднъж доста я оглеждах и кората беше свалена но не можах да видя нещо да се регулира
- pe60petrov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мисля да импровизирам един порой с кофата
и да огледам кое и каде се мокри .Това което се е било намокрило ще се намокри пак ако не се отстрани проблема.Един по хубав дъжд и Passat а ще ме затърси
Само да намеря малко време и ще пробвам

Само да намеря малко време и ще пробвам