Странен шум при Passat B4 Syncro

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Странен шум при Passat B4 Syncro

Мнениеот orgasmatron » Чет 28 яну 2010 22:11

Автомобила е Пасат, Б4, Синхро, 115 кс
Има интересен шум, по скоро като звън на метал в метал, но не е стържене, или като метал в ръждичка, или нещо подобно, не знам как да го опиша по точно, явно ми е бедна фантазията.
Шума го има постоянно по време на движение на автомобила, изчезва само като се подаде газ. Когато автомобила е в покой няма шумове, няма значение дали автомобила е на скорост или е по инерция, шума изчезва само ако се подаде газ.
При спиране шума си го има.
Понякога когато автомобила е студен и не е загрял шума го няма.

Благодарен съм на всякакви идеи и насоки за разкриване на причинителя на тоз шум.

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Re: Странен шум при Passat B4 Syncro

Мнениеот Stefanoz » Чет 28 яну 2010 23:11

Предни лагери :wink:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 29 яну 2010 20:45

Честито Ладо за новата придобивка :D .
За мен това няма да са лагери на главините, защото те издават виещ звук, който се усилва при ускорение(респективно подаване на газ в движение). Мисля си да не е от генерацията или от поразхлабен елемент по мотора(трябва да се гледа и mhihi опипва).

Потребителски аватар
orgasmatron
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Нед 28 фев 2010 15:03

Близо месец не бях карал колата, понеже не съм в София, вчера и днес навъртях доста километри в слухтене и ровене по колата. Ами новините май се очертават лоши. На празен ход има едва доловимо дрънчене и се чува само от време на време (може и да ми се причува, ама кат съм си втълпил че звъни ...). По време на движение звъненето изчезва при натискане на съединителя или при подаване на газ ... По инерция като се движи колата също го има но много по слабо се чува (пак може да си въобразявам). Шума го има само като загрее колата, когато е студена го няма.

Та предполагам, че е или лагер на скоростна кутия или нещо по съединителя или диференциалите....
Чудя се дали мога да си карам така или може някъде по път да се разпадне возилото.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Нед 28 фев 2010 19:02

Колега, провери за всеки случай гуменото каре на раздатката, откъдето тръгва кардана.не е лошо на канал да се провери целия кардан за луфтове нещо. :)

Аз имам същият Пасат :beer страхотна кола, поздрави :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 28 фев 2010 19:07

Ладо, преди да се вкараш в яки филми - качи колата на канал и огледай хубаво кюнците ;)
При мен го правеше когато е студена. Ама така се чуваше, като че ли всеки момент колата ще се разцепи през средата :lol: :lol:
Обърни особено внимание в предната част, покрай изпускателния колектор, евентуално остатъците от катализатор...

PESHO73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PESHO73 » Нед 28 фев 2010 19:46

Здрасти колега. Моя пасат е В3 синхро. Имах и аз такова стържене, оказа се износена задна накладка. Стържеше и при натиснат и при отпуснат педал на спирачката. На самата накладка имаше феродо, като ги смених стърженето изчезна. .....Страхотен автомобил. :banana

Потребителски аватар
shareez
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shareez » Нед 07 мар 2010 17:22

колега имам б3 синхро ноември имах подобен проблем когато давам гас не се 4ува отнемам газта и се4ува оказа сескоростната кутиа отворих кутиата на короната ниама6е 2 заба на втори4ниа вал 1 заб

Потребителски аватар
Nikolai Roev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikolai Roev » Пон 08 мар 2010 11:20

И аз имах подобен проблем на мойта Б4-ка при мене беше от ауспосите и по точно катализатора, дали предния собственик го е ръчкал да върви повече пассата или от самосебеси се е равалил незнам, но скърцаше много досадно когато подавах газ и го замених с права тръба...

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Пет 30 юли 2010 12:43

Какво се оказа в крайна сметка? Задния диференциал едва ли да е бил, по скоро нещо по кардана или гърнетата понеже тях съм ги свалял 2 пъти, а по задния диференциал всичко е ново. Проверете го все пак дали има масло вътре ;)

Потребителски аватар
orgasmatron
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Пет 30 юли 2010 18:43

Засега се оказа полусинтетика вместо пълна синтетика в скоростите, човека който сменява маслото работи в голяма спедиторска фирма и го пратил за изследване от любопитство, защото беше странно на цвят и консистенция ;)
Шума изчезна, но пък се появи такъв но само в завой, оставихме така нещата и чакаме да изкочи нещо я от скорости я от диф я от "раздатъчна кутия".

п.п. вчера, ей така от любопитство сменихме маслото на задния диф, ами май шума изчезна, ще покарам тази седмица за да бъда сигурен, че е така. Имаше доста стружки на пробката, през седмицата ще отида да долеят някаква добавка.

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Съб 31 юли 2010 14:35

Лошо наблюдавай често задния диференциал и при мене беше така още като внесох колата. Намалее ли маслото почва да пречатква и ако не долееш направо почва да си стърже. Аз затова сменявах едни втулки и семеринги на диф-а, но може и да не са били качествени знам ли?! А относно маслото трябва да погледна каква марка беше, но съм сигурен че е вискозитет 75W90. Сменял съм го и на скоростите и на задния диф ;)

Относно стружките най- вероятно са от втулката която уплътнява ето тука:
Изображение

Върни се в “Passat”