здравейте на всички!
Обръщам се към вас с надежда че ще ми помогнете.Имам Пасат Б3 91г Комби и има проблем с шибедаха изглежда един от плъзгачите се е счупил и люка не отива назад и също така не се затваря нацяло(от едната страна е хлътнал нагоре).Искам да знам само как се сваля тавана за да може да го оправим.Мерси предварително
Шибедах на пасат б3 комби
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Шибедах на пасат б3 комби
Ще ползвам моята стара тема,за да отправя няколко запитвания.Днес свалих тавана на колата и открих доста проблеми(всичките отляво0.На 1ва снимка съм оградил къде е счупен водача.На 2рата-това чудо е счупено(за какво служи то?).На 3та снимка това доколкото рзбрах се защипва с плъзгача за да се движи шибедаха напред-назад,обаче като понеча да го затворя не си седи защипано ами се надига и не се затваря.И на последната снимка искам да попитам тези работи ли се развиват за да се изкара плъзгача.
P.S.Аман от обяснения

P.S.Аман от обяснения

- Gencata
- Автомобил: VW Golf Mk5 1.9 TDI
- Двигател: BLS 2006
Здравейте колеги! И аз имам някои въпроси като на колегата. Изчетох всичко важно свързано с ел. шибидаците на В3 (моята е 91г., комби), но при мен всички детайли са здрави! Водачите са здрави, жилата и всичко останало, а не може да ходи назад и напред шибидаха. Свалих декоративната кора (малката) и забелязах, че детайла на снимка 3 не зацепва във водача. Подложих му по-голяма гумичка и всичко се получи, но само с движението назад. Когато се опитам да го затворя, точно 2 пръста преди да се затвори детайлът от снимка 3 излиза от водача (за лявата страна става на въпрос, дясната си е добре) и люка от ляво се повдига твърде рано, че чак задира в тавана. Явно и за това трябваше да му подложа по-дебела гумичка в началото, защото люка тръгва от ляво твърде късно да се подпъхва под тавана и не можеше да зацепи водача с детайла 3. Въпросът ми е дали може да се регулира кога да се навежда люка и ако да от болтовете на снимка 4 ли става? Благодаря много на колегата за идеалните снимки
и се извинявам, че ползвам неговата тема, но мисля, че отговорите на тези въпроси засягат и него както и всички, които бяха постнали теми със същия проблем, но без решение. Чакам вашите мнения и съвети.

Стана!!!Направихме го!!!Благодаря на колегата S_V който ми обясни някои работи по свалянето на шибедаха,както и на Batmirko за снимките които е сложил на водача.
viewtopic.php?f=5&t=84455&start=15
Както колегата е показал,по същия начин направихме водача със скоба.Само дето не разбрах неговите дупки надолу ли са или на страни,но както и да е.Пробихме по една дупчица на двете парчета с малка бургийка 2мм и отдоло направихме лека фрезка,така като сложихме скобата я позачукахме и тя легна във фрезката леко я изпилихме и заспа.За всеки случай сложихме няколко капки канаколид и "китосахме" със силикон.
На онзи палец който седи много нагоре му сложих една по-голяма гумичкаи пак малко канаколид,а за това че не искаше да седи закопчан за другата работа
измислих едно решение.Изпилих леко едното палче за да се получи нещо,като каналче и със по корава тел направих нещо като контричка,която не позволява да се откачат двата механизма(нея не съм я снимал)
И така с много нерви, пожелания на майките на немските инжинери,свободно време всичко се оправи и отново си имам работеща екстра
viewtopic.php?f=5&t=84455&start=15
Както колегата е показал,по същия начин направихме водача със скоба.Само дето не разбрах неговите дупки надолу ли са или на страни,но както и да е.Пробихме по една дупчица на двете парчета с малка бургийка 2мм и отдоло направихме лека фрезка,така като сложихме скобата я позачукахме и тя легна във фрезката леко я изпилихме и заспа.За всеки случай сложихме няколко капки канаколид и "китосахме" със силикон.
На онзи палец който седи много нагоре му сложих една по-голяма гумичкаи пак малко канаколид,а за това че не искаше да седи закопчан за другата работа

И така с много нерви, пожелания на майките на немските инжинери,свободно време всичко се оправи и отново си имам работеща екстра

Абе колеги да питам,стъкленият капак на шибедаха на голф 3 става ли на пасат б3,че ми се въртят едни мухи из главата,пък и стария е бая надраскан.
- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
Става, но се сменя целия механизъм.
- ibm
- Автомобил:
- Двигател:
и моя е прееб....н
прибира се дополувината назад-в средата спира-ама като го ръчно с отверката и си се прибира докрай
за връщане се връща сам без проблеми
като чета форумите ---90 процента от шибидасите се бънгясват от лявата страна
прибира се дополувината назад-в средата спира-ама като го ръчно с отверката и си се прибира докрай
olele39 написа:Става, но се сменя целия механизъм.
Аз си мислех,че са едно към едно,свалям тенекиения и слага стъкления ама явно не било така.Мерси все пак
- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
ibm написа:и моя е прееб....н
Васко се казва майсторът. Срещу кино "Аура".Мисля, че около 100 лв струва ремонта на левия водач.
- ibm
- Автомобил:
- Двигател:
нема смисъл по добре да си го карам така
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Iavor написа: ...Мисля, че около 100 лв струва ремонта на левия водач.
ремонт на водач-100лв, не че нещо ама толкова върви цял здрав шибедах в пълна окомплектовка... при това стъклен и ел.

- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
pe6kata написа:Iavor написа: ...Мисля, че около 100 лв струва ремонта на левия водач.
ремонт на водач-100лв, не че нещо ама толкова върви цял здрав шибедах в пълна окомплектовка... при това стъклен и ел.
И аз не, че нещо - смяната на цял шибъндах колко ли върви?

- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
Трудоемкото е демонтажът и монтажът. Ако това не те притеснява, няма да имаш проблем и с направата на нов/лепене на стария водач.