Здравейте. Боря се с един Пасат Комби, 1992. Харесал съм го да го купувам и го оглеждам от глава до пети.
Има едно досадно пукане в кормилната колона когато сменям посоката на въртене - в купето се чува повече отколкото при двигателя - дали е рейка или карета на карданчето????
Пукане в кормилната колона на Пасат 1.8 Моно
- dimitarpetrov
- Автомобил: HONDA CR-V 2003
- Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp
- slance
- Автомобил: Audi A6 3.0TDI
- Двигател:
re
А може лагерчетата на прьта да са дали фира.Горно и долно.При мен беше сьщото и смених долната втулка с лагерчето/6-7 лв.бешеот ауто+/и се оправи,но сега ми се разчука горното.
- dimitarpetrov
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Re: re
slance9 написа:А може лагерчетата на прьта да са дали фира.Горно и долно.При мен беше сьщото и смених долната втулка с лагерчето/6-7 лв.бешеот ауто+/и се оправи,но сега ми се разчука горното.
Колега ти ли си ги сменя... или в сервиз извършиха процедурата... Ако ти си ровил дай някои насоки...
- slance
- Автомобил: Audi A6 3.0TDI
- Двигател:
re
гледах как го смениха в сервиза.по-грьб нагоре с краката.лесно е но незнам дали си заслужава за 10-15лв.да се занимаваш сам.
- blackpearl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- cerosina
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
blackpearl написа:Ако го чувстваш съвсем във волана има и още един вариант. Имаш един лагер, който с течение на времето се прецаква и почваш да усещаш едно пукане/почукване освен като въртиш на място, но също и в движение. Може и да е от това.
Баце , къде се намира този лагер ?

Какво имате предвид под карданчето - това дето е на кормилните щанги ( 2 карданчета ? ) , или е нещо в рейката.
Помогнете моля, щото и аз забелязах следния проблем - като въртя наляво надясно на място и припуква, чукането се чувства на кормилото. Странно но го забелязах след като ми регулираха сходимостта, може ли пича да е пренатегнал нещо ?
Сега като допрочетох мненията разбрах че май съм за друга тема, при мен пукането се чува повече откъхм двигателя и като хвана кормилните щанги ( тези дето са ошарнирени към колелото ) и двете треперят.
Мерси , ако някои може да даде мнение...
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
blackpearl написа:Ако го чувстваш съвсем във волана има и още един вариант. Имаш един лагер, който с течение на времето се прецаква и почваш да усещаш едно пукане/почукване освен като въртиш на място, но също и в движение. Може и да е от това.
Имам голяма хлабина в кормилния прът. Като хвана волана и го движа нагоре надолу и настрани ссе усеща чувствителна храбина. В движение се изразява в неприятно усещане- чукане в ръцете при преминавена през дупки, релси и т.н.
- dimitarpetrov
silent написа:blackpearl написа:Ако го чувстваш съвсем във волана има и още един вариант. Имаш един лагер, който с течение на времето се прецаква и почваш да усещаш едно пукане/почукване освен като въртиш на място, но също и в движение. Може и да е от това.
Имам голяма хлабина в кормилния прът. Като хвана волана и го движа нагоре надолу и настрани ссе усеща чувствителна храбина. В движение се изразява в неприятно усещане- чукане в ръцете при преминавена през дупки, релси и т.н.
И аз го усещам леко побутване във волана когато минавам през разни копки.
Дайте сервиза?
- blackpearl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
То сервиза лесно, ама да не ви казвам че не се сменя само кагерчето, ами целия купол който си спомням че като ми казаха колко струва, предпочетох да ми похлопва като по принцип не помнасям и най-малкия недостатък на колата... Иначе сервиза е само 1, в който ходя от много години и разбират, ама ми пусни лично съобщение или мога да му направя реклама тук?
- dimitarpetrov
blackpearl написа:То сервиза лесно, ама да не ви казвам че не се сменя само кагерчето, ами целия купол който си спомням че като ми казаха колко струва, предпочетох да ми похлопва като по принцип не помнасям и най-малкия недостатък на колата... Иначе сервиза е само 1, в който ходя от много години и разбират, ама ми пусни лично съобщение или мога да му направя реклама тук?
Добре, ама аз съм в София, Ланс9, дай мястото насам.......
- Aylan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
кажи сервиза
кой е сервиза
-
- Автомобил:
- Двигател: