Пукане в кормилната колона на Пасат 1.8 Моно

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Пукане в кормилната колона на Пасат 1.8 Моно

Мнениеот dimitarpetrov » Чет 22 юни 2006 19:15

Здравейте. Боря се с един Пасат Комби, 1992. Харесал съм го да го купувам и го оглеждам от глава до пети.
Има едно досадно пукане в кормилната колона когато сменям посоката на въртене - в купето се чува повече отколкото при двигателя - дали е рейка или карета на карданчето????

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Чет 22 юни 2006 21:03

по скоро каре на карданчето

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

re

Мнениеот slance » Пет 23 юни 2006 5:07

А може лагерчетата на прьта да са дали фира.Горно и долно.При мен беше сьщото и смених долната втулка с лагерчето/6-7 лв.бешеот ауто+/и се оправи,но сега ми се разчука горното.

Потребителски аватар
dimitarpetrov

Мнениеот dimitarpetrov » Пет 23 юни 2006 8:05

Благодаря колеги - това звучи добре!

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Re: re

Мнениеот silent » Пет 23 юни 2006 18:10

slance9 написа:А може лагерчетата на прьта да са дали фира.Горно и долно.При мен беше сьщото и смених долната втулка с лагерчето/6-7 лв.бешеот ауто+/и се оправи,но сега ми се разчука горното.

Колега ти ли си ги сменя... или в сервиз извършиха процедурата... Ако ти си ровил дай някои насоки...

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

re

Мнениеот slance » Съб 24 юни 2006 11:22

гледах как го смениха в сервиза.по-грьб нагоре с краката.лесно е но незнам дали си заслужава за 10-15лв.да се занимаваш сам.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Съб 24 юни 2006 11:41

За 10-15лв. особено ако могат да са ми пред очите и да ги контролирам не си заслужава да си обличам работните дрехи... Къде е сервиза ?

Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blackpearl » Съб 24 юни 2006 21:53

Ако го чувстваш съвсем във волана има и още един вариант. Имаш един лагер, който с течение на времето се прецаква и почваш да усещаш едно пукане/почукване освен като въртиш на място, но също и в движение. Може и да е от това.

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Нед 25 юни 2006 8:22

blackpearl написа:Ако го чувстваш съвсем във волана има и още един вариант. Имаш един лагер, който с течение на времето се прецаква и почваш да усещаш едно пукане/почукване освен като въртиш на място, но също и в движение. Може и да е от това.

Баце , къде се намира този лагер ? :) Лесно ли се сменя ?

Какво имате предвид под карданчето - това дето е на кормилните щанги ( 2 карданчета ? ) , или е нещо в рейката.

Помогнете моля, щото и аз забелязах следния проблем - като въртя наляво надясно на място и припуква, чукането се чувства на кормилото. Странно но го забелязах след като ми регулираха сходимостта, може ли пича да е пренатегнал нещо ?

Сега като допрочетох мненията разбрах че май съм за друга тема, при мен пукането се чува повече откъхм двигателя и като хвана кормилните щанги ( тези дето са ошарнирени към колелото ) и двете треперят.
Мерси , ако някои може да даде мнение...

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 25 юни 2006 9:01

blackpearl написа:Ако го чувстваш съвсем във волана има и още един вариант. Имаш един лагер, който с течение на времето се прецаква и почваш да усещаш едно пукане/почукване освен като въртиш на място, но също и в движение. Може и да е от това.

Имам голяма хлабина в кормилния прът. Като хвана волана и го движа нагоре надолу и настрани ссе усеща чувствителна храбина. В движение се изразява в неприятно усещане- чукане в ръцете при преминавена през дупки, релси и т.н.

Потребителски аватар
dimitarpetrov

Мнениеот dimitarpetrov » Пон 26 юни 2006 8:22

silent написа:

Имам голяма хлабина в кормилния прът. Като хвана волана и го движа нагоре надолу и настрани ссе усеща чувствителна храбина. В движение се изразява в неприятно усещане- чукане в ръцете при преминавена през дупки, релси и т.н.

И аз го усещам леко побутване във волана когато минавам през разни копки.
Дайте сервиза?

Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blackpearl » Пон 26 юни 2006 14:47

То сервиза лесно, ама да не ви казвам че не се сменя само кагерчето, ами целия купол който си спомням че като ми казаха колко струва, предпочетох да ми похлопва като по принцип не помнасям и най-малкия недостатък на колата... Иначе сервиза е само 1, в който ходя от много години и разбират, ама ми пусни лично съобщение или мога да му направя реклама тук?

Потребителски аватар
dimitarpetrov

Мнениеот dimitarpetrov » Пон 26 юни 2006 14:57

blackpearl написа:То сервиза лесно, ама да не ви казвам че не се сменя само кагерчето, ами целия купол който си спомням че като ми казаха колко струва, предпочетох да ми похлопва като по принцип не помнасям и най-малкия недостатък на колата... Иначе сервиза е само 1, в който ходя от много години и разбират, ама ми пусни лично съобщение или мога да му направя реклама тук?

Добре, ама аз съм в София, Ланс9, дай мястото насам.......

Потребителски аватар
Aylan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

кажи сервиза

Мнениеот Aylan » Вто 27 юни 2006 22:33

кой е сервиза

VolleyKiller
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VolleyKiller » Сря 28 юни 2006 10:54

АЗ имам информация че такова пукане се причинява от сервото на волана , но по подробно не смея да кажа защтото не разбирам чак толкова, но един майстор така твърдеше като гледахме една кола !

Върни се в “Passat”