Отваряне на стартер .

Техническа и сервизна информация за Passat
Legioner
Автомобил:
Двигател:

Отваряне на стартер .

Мнениеот Legioner » Нед 24 окт 2010 21:42

Колеги проблема ми е следния - колата не ми палише изобщо вътря ключа , но изобщо не върти . Та направих опита с потупването върху стартера и се чу един шум като съскане ( опит да завъри ) и спря . Доколкото четох из форумите щом прави тъка най-вероятно проблема е в четките . Свалих си стартера , но се появи следния корав проблем немога да си отвинта болтовете които са показани на снимката зада стигна до въпросните четки . Дайте съвети колеги има ли друг начин за да се отвори това чудо .

http://kachi-snimka.info/images/rgh1287949570i.jpg

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Отваряне на стартер .

Мнениеот pas1.8mi » Нед 24 окт 2010 21:55

Това,което си показал са болтовете за Шалтера!За достъп до четките се отваря задния капак(с два болта)!

Legioner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Legioner » Нед 24 окт 2010 22:36

Да колега отворих задния капак и вътре е направо кочина . Четкита са изядени сичките и пластмасата която е около вътрешната страна на бендикса е скчупена . Продават ли се поотделно тези части или трябва да купувам друг стартер .

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 25 окт 2010 8:44

Принципно при хората,които ремонтират стартери,има резервни части,едва ли не всякакви.Също така в магазини Косер,се намират такива резервни части цели комплекти за стартери и алтернатори,както и цели стартери.
:beer

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пон 25 окт 2010 8:47

Ако може да попитам горе-долу какви пари вървят тези комплекти за стартери или целия стартер за Голф 1.4 моно 92-ра година примерно ако е от значение годината и кубатурата :wink:

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пон 25 окт 2010 20:51

От Косер комплекта струваше около 25 лв, но трябва да покажеш счупеното, че имало много вариации на изпълнение, поставяш и палиш, без допълнителни упражнения (е свалянето при мен ми разказа играта :banghead: ).
Успех

dekotd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekotd » Пон 25 окт 2010 21:25

kirhadj написа:От Косер комплекта струваше около 25 лв, но трябва да покажеш счупеното, че имало много вариации на изпълнение, поставяш и палиш, без допълнителни упражнения (е свалянето при мен ми разказа играта :banghead: ).
Успех

въпрос към колегата ,как свали стартера ,че аз неуспях,този болт който държи стойката за блока се развива и друго сваля ли се ,аз съм с б5 1.8 АРТ мотор ,ще съм благодарен ако ме улесниш малко,че това ми беше втори опит неуспешен,а исках да направя профилактика.благодаря предварително

Върни се в “Passat”