Колеги проблема ми е следния - колата не ми палише изобщо вътря ключа , но изобщо не върти . Та направих опита с потупването върху стартера и се чу един шум като съскане ( опит да завъри ) и спря . Доколкото четох из форумите щом прави тъка най-вероятно проблема е в четките . Свалих си стартера , но се появи следния корав проблем немога да си отвинта болтовете които са показани на снимката зада стигна до въпросните четки . Дайте съвети колеги има ли друг начин за да се отвори това чудо .
http://kachi-snimka.info/images/rgh1287949570i.jpg
Отваряне на стартер .
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Отваряне на стартер .
Това,което си показал са болтовете за Шалтера!За достъп до четките се отваря задния капак(с два болта)!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да колега отворих задния капак и вътре е направо кочина . Четкита са изядени сичките и пластмасата която е около вътрешната страна на бендикса е скчупена . Продават ли се поотделно тези части или трябва да купувам друг стартер .
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Принципно при хората,които ремонтират стартери,има резервни части,едва ли не всякакви.Също така в магазини Косер,се намират такива резервни части цели комплекти за стартери и алтернатори,както и цели стартери.

- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
Ако може да попитам горе-долу какви пари вървят тези комплекти за стартери или целия стартер за Голф 1.4 моно 92-ра година примерно ако е от значение годината и кубатурата 

- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
От Косер комплекта струваше около 25 лв, но трябва да покажеш счупеното, че имало много вариации на изпълнение, поставяш и палиш, без допълнителни упражнения (е свалянето при мен ми разказа играта
).
Успех

Успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
kirhadj написа:От Косер комплекта струваше около 25 лв, но трябва да покажеш счупеното, че имало много вариации на изпълнение, поставяш и палиш, без допълнителни упражнения (е свалянето при мен ми разказа играта).
Успех
въпрос към колегата ,как свали стартера ,че аз неуспях,този болт който държи стойката за блока се развива и друго сваля ли се ,аз съм с б5 1.8 АРТ мотор ,ще съм благодарен ако ме улесниш малко,че това ми беше втори опит неуспешен,а исках да направя профилактика.благодаря предварително