пасат AFN въпроси за полуоски
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
пасат AFN въпроси за полуоски
Здравейте, вътрешното каре на пасат AFN разделя ли се от полуоската ми е едното питане? Другото е дали има разлика между двете полуоски? И последно дали едно почистване (измиване) и гресиране на вътрешно каре би имало положителен ефект за работата му?
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: вътрешно каре с полуоска
По последното питане - при мен имаше положителен ефект. Беше ми скъсан маншона и започна да трака. Измих го добре, сложих нов маншон и още карам с него 

- naka_76
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
иам разлика м/у полуоските. Разликата е около 30мм. , но не знам коя от двете.
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
naka_76 написа:иам разлика м/у полуоските. Разликата е около 30мм. , но не знам коя от двете.
30mm дължина или диаметър?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
мисля,че няма разлика в диаметрите на шлиците откъм карето.Т.е. двете карета са еднакви.З дължината на полусоките,не мога да кажа.
За разделянето - да,разделя се.Като свалиш полуоската в нейния край има зегерка (пада се откъм скоростите,докато полуоската си е закачена на място).Махаш зегерката и изваждаш карето от полуоската.
Миеш добре с нафта,като най-добре е да разглобиш карето и да го измиеш,както е разглобено.Не е проблем после да се сглоби,но трябва добре да запомниш как точно е било,защото иначе ще ти се разкаже играта,да го налучкаш.Сачмите после се слагат една по една,това му е магията

За разделянето - да,разделя се.Като свалиш полуоската в нейния край има зегерка (пада се откъм скоростите,докато полуоската си е закачена на място).Махаш зегерката и изваждаш карето от полуоската.
Миеш добре с нафта,като най-добре е да разглобиш карето и да го измиеш,както е разглобено.Не е проблем после да се сглоби,но трябва добре да запомниш как точно е било,защото иначе ще ти се разкаже играта,да го налучкаш.Сачмите после се слагат една по една,това му е магията

- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има капачка... ламарина която капсолова от вътрешната страна към скоростите.
- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Winner25 написа:По последното питане - при мен имаше положителен ефект. Беше ми скъсан маншона и започна да трака. Измих го добре, сложих нов маншон и още карам с него

- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
valerius написа:Здравейте, вътрешното каре на пасат AFN разделя ли се от полуоската ми е едното питане? Другото е дали има разлика между двете полуоски? И последно дали едно почистване (измиване) и гресиране на вътрешно каре би имало положителен ефект за работата му?
Различни са по дължина двете полуоски. Почистването може да помогне ако си открил проблема навреме, ако караш така от известно време и сега искаш да минеш само с маншон може и да не стане.