отново въпрос за обороти

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Двигател: AFN
Контакти:

отново въпрос за обороти

Мнениеот svere » Сря 20 сеп 2006 20:26

изчетох всички теми свързани с проблемите за високи обороти....
Та....... пасата е 1.8 ми RP двигател
По принцип цяло лято карах на газ. Налагало се е да превключвам на бензин, само, когато ми свърши газта. НО от няколко сутрини ако запаля първо на бензин оборотите са много високи. Запазват се такива и на газ и на бензин. Когато загрее колата, след като превключа няколко пъти газ-бензин, оборотите се оправят. Този номер го прави само ако запаля на бензин сутрин, ако е на газ, всичко си е нормално.
Като поразгледах, как е свързана газовата уредба, видях, че има едно реле, което прекъсва някакаъв кабел, който отива към компютъра и това реле се включва само когато съм на бензин (не съм проверил на кое краче на компютъра отива)

Някакви идей?

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 20 сеп 2006 20:30

Като вкл. на бенц моторчето за оборотите дава малко газ докато загрее ,после се връща и се нормализира,а като влк.на газ преди да са паднали оборотите /преди да е загряла/ си държи високи обороти и на газ.Тва прави при мен със същия мотор съм.

Потребителски аватар
svere
Контакти:

Мнениеот svere » Сря 20 сеп 2006 20:46

да но оборотите са много високи, над 2000. А когато запаля на газ при студен двигател го няма този проблем :(

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Чет 21 сеп 2006 8:15

Аз съм с такъв двигател като твоя , винаги като паля - на бензин, после автоматично си преминава на газ ако премине 2500 оборота. Бих те посъветвал да направиш ресет на компютъра , да запалиш на бензин, да прехвърлиш на газ и да наблюдаваш . Аз понякога като съм на газ и изключа климатика ми държи високо обороти около 1500, ако изгася двигателя и го запаля се оправя ... ама минавам пак през бензин де ... ключа за превключване на газ-бензин си стои в положение автоматично.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Чет 21 сеп 2006 8:33

Не се притеснявай всичко е о.к. И при мен е така.Ресетни компютъра и всичко ще се оправи.Като откачиш клеймата на акомулатора изчакай 15-20 мин. преди да я закачиш отново. Като запалиш на бенц после изчакай колата да загрее до оптималната температура т.е. да включи перката и тогава мини на газ за да може кома да изгради данни.Това е желателно да се прави само при ресетване. 8)

Потребителски аватар
svere
Контакти:

Мнениеот svere » Чет 21 сеп 2006 11:49

благодаря ти drago_tr ще опитам......

Върни се в “Passat”