изчетох всички теми свързани с проблемите за високи обороти....
Та....... пасата е 1.8 ми RP двигател
По принцип цяло лято карах на газ. Налагало се е да превключвам на бензин, само, когато ми свърши газта. НО от няколко сутрини ако запаля първо на бензин оборотите са много високи. Запазват се такива и на газ и на бензин. Когато загрее колата, след като превключа няколко пъти газ-бензин, оборотите се оправят. Този номер го прави само ако запаля на бензин сутрин, ако е на газ, всичко си е нормално.
Като поразгледах, как е свързана газовата уредба, видях, че има едно реле, което прекъсва някакаъв кабел, който отива към компютъра и това реле се включва само когато съм на бензин (не съм проверил на кое краче на компютъра отива)
Някакви идей?
отново въпрос за обороти
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Аз съм с такъв двигател като твоя , винаги като паля - на бензин, после автоматично си преминава на газ ако премине 2500 оборота. Бих те посъветвал да направиш ресет на компютъра , да запалиш на бензин, да прехвърлиш на газ и да наблюдаваш . Аз понякога като съм на газ и изключа климатика ми държи високо обороти около 1500, ако изгася двигателя и го запаля се оправя ... ама минавам пак през бензин де ... ключа за превключване на газ-бензин си стои в положение автоматично.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Не се притеснявай всичко е о.к. И при мен е така.Ресетни компютъра и всичко ще се оправи.Като откачиш клеймата на акомулатора изчакай 15-20 мин. преди да я закачиш отново. Като запалиш на бенц после изчакай колата да загрее до оптималната температура т.е. да включи перката и тогава мини на газ за да може кома да изгради данни.Това е желателно да се прави само при ресетване.