Уф, пак проблем.
Смениха ми гумичките на клапаните. В последствие се оказа, че не върви както трябва (а гръмна и газовата) щото са презацелипи ангренажа. Оправиха го. Няколко дена всичко беше наред. После пак гръмна. Към възд. филтър имам една тръба, пробита на няколко места и върху нея гума, която се мести като гръмне. Тя се беше преместила, както и въздуховодът се беше извадил от другия край. Прибрах се без проблеми обаче. Но тази сутрин се счупи да се тресе и нямаше мощност като запалих.
Дали се е прецакал дебитомера?
Гумички на клапани -> гърми газовата -> не върви
- Undertaker
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Гумички на клапани -> гърми газовата -> не върви
Undertaker написа:Уф, пак проблем... щото са презацелипи ангренажа. Оправиха го....
А дали?

Тази гума може и да те е спасила! Това е точно клапан, който трябва да ти пази дебитомера при детонации! Т.е. да излезе през дупките, които тя покрива налягането!
Провери все пак да нямаш сцепване по въздуховода от дебитомера до вх. колектори и МОЛЯ ТЕ!!!, не викай тези майстори да погледнат повече!
Нека някой друг, дето е виждал автомобилен двигател дойде да провери центровката на ангренажа...
- Undertaker
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес остана малко време и порових по-обстойно. Спукан е маркуча, който води към регулатора на налягането (май така се именува), има дупка колкото палеца ми от долната страна. Закърпих с изолирбанд колкото за проба и се усеща различно колцата...но сега ще търся маркуча по магазините.
Дали би могло да има още някакви щети по веригата? Поне видимо не откривам нищо...
Дали би могло да има още някакви щети по веригата? Поне видимо не откривам нищо...
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Undertaker написа:Спукан е маркуча, който води към регулатора на налягането (май така се именува),
ъъъъъъъъъ... не схващам.. Имаш пред вид дебелия маркуч, който води към дебитомера, но първо минава през тази клапа с дупките и гумата в/у тях, нали?
Ако от там ти смуче въздух, всико може да ти прави колата... ти вкарваш този въздух без да е отчетен от дебитомера и... Макар, че компа на газ уж не участва... Освен ако газовата не ти е инжекционна
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
radotom написа:Undertaker написа:Спукан е маркуча, който води към регулатора на налягането (май така се именува),
ъъъъъъъъъ... не схващам.. Имаш пред вид дебелия маркуч, който води към дебитомера, но първо минава през тази клапа с дупките и гумата в/у тях, нали?
Ако от там ти смуче въздух, всико може да ти прави колата... ти вкарваш този въздух без да е отчетен от дебитомера и... Макар, че компа на газ уж не участва... Освен ако газовата не ти е инжекционна
Не най- вероятно има предвид маркуча от маслените пари кайто е една бакелито-пластмасова тръба,ако е тя цена -95.00лв. плащал съм,на мен ми беше счупена точно долу където влиза в блока до палеца-делкото и яко менеше оборотите,ако е тя сменяй с нова не се чуди,мойт адо такава степен беше изгорела от времето че се ронеше като брашно.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Re: Гумички на клапани -> гърми газовата -> не върви
Undertaker написа:Уф, пак проблем.
Смениха ми гумичките на клапаните. В последствие се оказа, че не върви както трябва (а гръмна и газовата) щото са презацелипи ангренажа. Оправиха го. Няколко дена всичко беше наред. После пак гръмна. Към възд. филтър имам една тръба, пробита на няколко места и върху нея гума, която се мести като гръмне. Тя се беше преместила, както и въздуховодът се беше извадил от другия край. Прибрах се без проблеми обаче. Но тази сутрин се счупи да се тресе и нямаше мощност като запалих.
Дали се е прецакал дебитомера?
Колега извинявай ама вчера неможех да пиша ,но сега съм готов,така:
1.Незнам с каква газова си но моята превключва при 2500 оборота и загряла кола,незагрее ли непревключва(не да дигне 80 градуса,но да поработи 2-3 мин. сега в това време сутрин-7-8 градуса),та не я форсирай на газ да рецем на място 3-4 хил. оборота рязко щото обикновенно гърми и тази гума за която говориш на предпазната клапа излиза и обикновенно се вадят мъркучетата който са мушнати по големия мъркуч от въздушния колектор-филтъра.
2. Гръмне ли слизаш дигаш капака и гледаш сички мъркучета да ги мушнеш обратното и да сложиш тази гума на клапата(едно яко надупчено алуминиево обикновенно)-тази клапа ти спасява дебитомера при такива гърмежи,който е някъде около 1000лв.сериозно.Палиш и държиш да работи на бенз малко,обърни внимание има един мъркуч на ел.магнитния клапан който е хванат към всмукателния колектор и мъркуча ор филтъра,аз така бех изпуснал веднъж да го вкарам в гумения мъркуч и колата си правеше квото пойска.
3.Виж при някой найстина майстор да ти стрелне с тробоскопна лампа центровката,за газ трябва да е на 6 градуса,защото точно когато си сменях гумичкит еми зацепиха колата както е на белезите-мисля че беше на 2-3 градуса,на бенз работеше ,но на газ при подаване на гас гърмеше.Така че си виш центровката.
Така че чети сравнявай и питай ако има нещо,относно дебитомера не си го прее*ал споко,виж за някое извадено мъркуче.Успех
- Undertaker
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря на всички за съветите!
Рекапитулация към днешна дата - сменен маслен маркуч 037103493АВ (30 лв от Ауто+). На бензин върви, но на газ - на п.х. държи стабилни обороти около 800, мърка като коте, като подам газ (плавно или рязко) започва да глъхне двигателя дори при загрял мотор, на скорост на газ почти гасне.
Ха сега де?!
Май ще ходя на газаджия да види системата...
Някой акъл в повече може да ми е от полза...от вас!
Рекапитулация към днешна дата - сменен маслен маркуч 037103493АВ (30 лв от Ауто+). На бензин върви, но на газ - на п.х. държи стабилни обороти около 800, мърка като коте, като подам газ (плавно или рязко) започва да глъхне двигателя дори при загрял мотор, на скорост на газ почти гасне.
Ха сега де?!

Май ще ходя на газаджия да види системата...
Някой акъл в повече може да ми е от полза...от вас!

- Undertaker
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много мразя да става така!
Оставих колата да позагрее 10-ина минути на бенз. Огледах всички маркучи дали са си на място. Имах среща при газаджията. Отидох до там без да имам каквито и да било проблеми. Карах още няколко км без да се усети нещо от вчерашните глъхнения.
На какво в крайна сметка може да се дължи това да прави мизерии предната вечер, а на другия ден всичко да е 6?!
Оставих колата да позагрее 10-ина минути на бенз. Огледах всички маркучи дали са си на място. Имах среща при газаджията. Отидох до там без да имам каквито и да било проблеми. Карах още няколко км без да се усети нещо от вчерашните глъхнения.
На какво в крайна сметка може да се дължи това да прави мизерии предната вечер, а на другия ден всичко да е 6?!