Светещ индикатор за маслото и тракане на двигателя Б5 1,8Т

Техническа и сервизна информация за Passat
hristopenov78
Автомобил:
Двигател:

Re: Светещ индикатор за маслото и тракане на двигателя Б5 1,8Т

Мнениеот hristopenov78 » Вто 31 яну 2012 17:44

simeto83 написа:Ето го същото мнение, което чух и когато смених маслото....Сега излиза, че ако евентуално сложа 5В40 ще стане още по-зле така ли? Тотално се шашнах с тия масла...

Тези мнения са за кола без турбо (нормална атмосферна кола).Когато имаме турбо на бензинова кола турбото се нагрява адски много(вечер след яко настъпване може да се види как турбината се е зачервила)и маслото се опича и бързо става тъмно кафяво и се образуват малко топчета(гранули) които се виждат в маслото като се източи за смяна.Затова винаги и само 0В-40 или 5В-40 само те издържат на зверските температури.Дори и редовно(в англия чакат да им изписка борд. компа на 10 000 мили и тогава се сещат за маслото) да е сменяно маслото сигурен съм че не е било пълна синтетика - може да се види какво пише на фактурите.

simeto83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeto83 » Вто 07 фев 2012 16:31

Ето как се развиват нещата при мен - свалиха и изчистиха картера, сложиха ново масло-синтетично този път, но даде високо налягане и изби масло. Отвориха двигателя и за момента присъдата е - обтегачи на веригата, гарнитури и 3 клапана за сега. Сега ще търся някакви части, по предценка на мастора - може да се намерят обтегачи втора ръка, останалите неща е ясно - нови. Тях мисля да взема от Косер, понеже имам отстъпка, но се чудя дали тоя обтегач и той нов, дали има смисъл?

papata23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот papata23 » Вто 07 фев 2012 19:46

Колега имах същия проблем.Обтегача на разпределителния вал се оказа скапан.смени го повяршай ми опитах много неща:цетки на маслото,повдигачи и тн но това им е слабо място.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 07 фев 2012 19:49

simeto83 написа:Ето как се развиват нещата при мен - свалиха и изчистиха картера, сложиха ново масло-синтетично този път, но даде високо налягане и изби масло. Отвориха двигателя и за момента присъдата е - обтегачи на веригата, гарнитури и 3 клапана за сега. Сега ще търся някакви части, по предценка на мастора - може да се намерят обтегачи втора ръка, останалите неща е ясно - нови. Тях мисля да взема от Косер, понеже имам отстъпка, но се чудя дали тоя обтегач и той нов, дали има смисъл?

Според мен по-добре нов, за да не гледаш този филм за втори път :Mr Green Fun

hristopenov78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristopenov78 » Вто 07 фев 2012 21:06

Нещо не разбирам.Всичко започна понеже ти светна лампата за ниско налягане на маслото - сега казваш само цетката сте чистили и имаш голямо налягане че чак избило масло.Интересно от къде това налягане от тази стара маслена помпа - трябва да е над 6 бара понеже разтоварващия клапан сработва тогава.Когато се скапе оптегача на веригата на разпределителните валове двигателя става шумен като дизел и трака.Нещо тия майстори те пускат по пързалката.Също ако има ниско налягане на маслото този оптегач не може да се надуе за да опъни веригата(надува се с налягане на маслото което на някои модели се регулира от компа) и пак трака но след нормализиране на налягането се оправя.Кажи дали ти мериха налягането на маслото преди да почнат ремонта-ако са професионалисти щяха да го измерят и да ти кажат еди какво е твоето а трябва да е това.От къде е избило това масло - кажи подробности.

simeto83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeto83 » Сря 08 фев 2012 9:59

Налягането ми го измериха още първия път, беше около 1 бар, и да както съм писала работеше като дизел колата, още в първия пост. Маркучите са били запушени, маслото е станало на глеч и след като са изчистени, сменено е маслото избива от пръчката. Мерили са го отново налягането, не питах всъщност колко е било високо, защото проблема с веригата и обтегачите и клапаните го имаше като вариант още от самото начало, така че не съм се усъмнила, че може да ме лъжат, пък и честно казано няма за какво - маслото аз си го купих, частите ще си купя, все пак не падам от луната знам горе-долу колко вземат за работа... Сега отивам до сервиза да видя находките /не че много разбирам, но поне понятие имам/ Пък все си мисля, че никой няма да ми вземе новите части и да ми сложи старите, пък да ми показват 3ти-счупени, в смисъл цялата постановка ако е за някакви 70-80лв за клапани и гарнитури ми се вижда прекалено голямо движение за толкова малко пари...

hristopenov78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristopenov78 » Сря 08 фев 2012 10:11

Задължително се чисти и цялата картерна вентилация.Тръбите и са пълни с гадости и се повишава вътрешното налягане в двигателя и затова може да избива така масло.

simeto83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeto83 » Чет 09 фев 2012 10:17

Изчистили са я, вижда се сега, защото всичко е разглобено на съставните му части. А въпросният обтегач сега е пред мен - на него има два пластмасови успокоители, които буквално са потънали навътре. Най-трагичното е, че в цял Враца този чарк го няма и трябва да чакам назнайно колко време докато го доставят от незнам къде си.... Ааа загравих да кажа колко ми излезе цялата музика - 200лв масло + работа, 70 лв - гарнитури и клапани, 230лв - обтегач...

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Чет 09 фев 2012 17:19

Нещата се изясняват.

Потребителски аватар
chocho1208
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chocho1208 » Чет 09 фев 2012 17:43

Колежке до колкото знам този оптегач бил мн.скъп от порядъка на около 300лв.а самата верига 20-30лв. scare Напиши като го вземеш от къде и колко?

hristopenov78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristopenov78 » Чет 09 фев 2012 18:02

Всичко зависи кой е кода на двигателя.Има два вида оптегачи:
1. 058 109 217В - този не е с ел.букса и е евтин (350 лева за оригинален)
2. 058 109 088К - този е с ел.букса и е много по-скъп (1000 лева за оригинален)
Добре че е ebay да има и евтинко:
http://www.ebay.co.uk/itm/VW-AUDI-SEAT- ... 4cfd9a080c

http://www.ebay.co.uk/itm/OE-Supplier-T ... 41616b37ae

Последна промяна от hristopenov78 на Чет 09 фев 2012 19:29, променено общо 3 пъти.

galin4oo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galin4oo » Чет 09 фев 2012 18:32

Баа, каква е тая букса дето струва 650лв. За 1000лв. хората цели коли си купуват.

Върни се в “Passat”