Passat W8 , 4.0 - въпрос. Ако имате решение, благодаря!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
serrgiotacchini
Автомобил:
Двигател:

Passat W8 , 4.0 - въпрос. Ако имате решение, благодаря!

Мнениеот serrgiotacchini » Съб 03 мар 2012 13:27

Колеги здравейте,
Отдавна не съм взимал участие във форума, за което се разкайвам. Както вече съм споделял с вас имам Пасат W8. Днес ми се появи следният проблем. От едно известно време насам съм с много слаб акомулатор , който нямаше много ток и се разхождах с кабели на предната седалка, вместо с някоя дългокрака мацка :)
1.Та колеги, след многобройни припалвания и опити за запалване с нисък ток ми се появиха 8 грешки на ВАГ-ком и колата изгуби сила и мощ. Започна да харчи като ЗИЛ и няма никакъв живец. Какво и стана? Имате ли идея къде е проблема?
2. Колеги - втори последен въпшрос! Снощи забелязах , че след като колата е в покой и не е карана с часове, случайно минах покрай нея и ми направи впечатление , че лампите ( осветлението ) на щофьорската врата свети! Кочетата ( бутоните ) за прозорците, огледалата , изобщо ВСИЧКО , КОЕТО ИМА ДА СВЕТИ + КОПЧЕТО ЗА ФАРОВЕТЕ. Та Ми "присветна" о ткъде е консумацията на ток, та д ами отиде "батерийката".

Колеги, благодаря ви за отделеното време, надявам се да дадете бърз и адекватен отговор с цел връщането на Пасатчето по софойските улици!

p.s. ПРОТЕСТИРАЙТЕ ЗА ГОРИВАТА!!

Последна промяна от serrgiotacchini на Съб 03 мар 2012 14:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Passat W8 , 4.0 - въпрос. Благодаря предварително!

Мнениеот Vlad777 » Съб 03 мар 2012 14:26

Здравей, странно решение да пуснеш темата Passat W8 , 4.0 в "Технически Форум за Golf". Местя.

Най-добре намери някой с VAG COM да ти прочете грешките и да ти помогне с електрониката!

Потребителски аватар
serrgiotacchini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serrgiotacchini » Съб 03 мар 2012 14:47

Пич, сори, не съм видял. Станало е в бързината :) Както и да е, мерси за преместването. Аз имам уговорка с един майстор за утре, въпросът беше дали този проблем се е появявал и при някой друг. Затова попитах , дали има хпора , които са го изпитали и знаят решението :)

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 03 мар 2012 14:56

Най-вероятно има някъде замасяване и затова ти светят копчетата!Може и акумулатора да не е сдал багажа,а просто да има голяма утечка!Аз имах почти същия проблем!Реших да си купя акумулатор,но и чисто новия акумулатор падаше за не повече от един ден и палех с мъка!Първо проверих алтернатора,но той беше добре!При мен се оказа музиката!Беше замасила и дърпаше много ток и от там падаше акумулатора!Превързах я и проблема се реши!И аз имах грешки в почти всички контролери за ниско количество на ток или нещо подобно!След като оправих проблема и изтрих грешките проблем не съм имал!Най-добре отиди на майстор да провери с вагком!Може и жичкаджия да посетиш да види дали ти дърпа ток от някъде!Само незнам това с разхода и намалената мошност от къде идва!

Потребителски аватар
serrgiotacchini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serrgiotacchini » Съб 03 мар 2012 15:04

Ми не знам, просто се чудя, какво ли може да е изгоряло , че да ми базика и горенето на двигателя. Дали не са изпляскали няколко бобини се чудя? А иначе , това замасяване моеш ли да ме ориентираш къде да го търся? Щото някак си не виждам връзка от музиката д ами светят крушките на бутоните на шофьорската врата

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Re: Passat W8 , 4.0 - въпрос. Ако имате решение, благодаря!

Мнениеот k_garchev » Съб 03 мар 2012 15:21

Не е казано,че и при теб ще е музиката!Всичко може да е!Отиди на масйтор-електричар!Аз отидох при един познат и за 15мин ми откри проблема!Като гледам изпълнението на пасата предполагам,че е натъпкан с електроника и ще ти трябва специалист!Най-вероятно няма да можеш да се справиш сам!

Потребителски аватар
nistel_87
Автомобил: Honda Accord 2007
Двигател: i-ctdi

Re: Passat W8 , 4.0 - въпрос. Ако имате решение, благодаря!

Мнениеот nistel_87 » Съб 03 мар 2012 21:40

Колега щом си от Софето не се чуди,има клубни майстори vaskoto 1-zfa159 -The_Machine не съм ходил лично,но лошо мнение не съм чул/видял ... Тоя W8-к треа някъв специалист да го бъзика според мен :shock ,не е за всеки срещнат "мастор"..

Върни се в “Passat”