Странни шумове чувам...:)

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Странни шумове чувам...:)

Мнениеот Plumber » Вто 03 окт 2006 22:22

От няколко дни насам сутрин като изкарвам Пасатора ми се счуват странни шумове от задно дясно,като натисна спирачките :?: Все едно сурка желязо в желязо.А след 2 -3 спирания се оправя.Казаха ми че било нормално,ама аз не вярвам такива звуци да са нормални.Щеше да пише все някъде:Achtung,bitte..... :lol:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 03 окт 2006 23:24

Пише - тук в някоя от темите за задни спирачки - нормално е, карай така и не се притеснявай.

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Вто 03 окт 2006 23:26

А защо не отвориш задните барабани да видиш как са накладките....това само на студени спирачки ли ти го прави :roll: Ако е само на студени и имаш накладки вземи една шкурчица поизкури накладките до чисто феродо :wink: понякога помага :D

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Сря 04 окт 2006 6:00

Не е болка това но си провери накладки и евентуално да не засяда буталце в цилиндърчето.....

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Сря 04 окт 2006 11:13

Също и при мен , но само когато е валяло или е било по-влажно при първото спиране все едно стърже желязо в желязо от предна дясна , но после се оправя.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 04 окт 2006 12:45

Колеги, просто при последното спиране сте нагряли барабана и ако сте минали преди това през локва или е влажно времето-> Влага+Температура=Ръжда.
Това ще рече лек слой ръждиви петънца, които при първо-второ спиране се изчистват и готово!
Виж, вече ако сте с дискове, непременно проверете състоянието на накладките!

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 04 окт 2006 19:04

Съгласен съм с колегата Radotom,това го имат почти всички коли с барабанни спирачки от зад.Та значи самата накладка дори и да неси минавал през локви хваща някакъв специален слой като ръжда но не точно и сутрин при първите 3-4 натискания се чува шум се едно са ти износени накладките и стърже железната плочка в барабана.Това се оправя точно като падне този слой.
Споко имам го този проблем с новите коли на по 2-3 хил.километра.Така че споко :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Сря 04 окт 2006 19:23

Благодаря колеги! :D georgipass да,само на студени спирачки го прави,и после се оправя.Ще взема да ги ошкуря аз......и после ще ви кажа дали е решен проблема

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 04 окт 2006 19:54

faf4o написа:Благодаря колеги! :D georgipass да,само на студени спирачки го прави,и после се оправя.Ще взема да ги ошкуря аз......и после ще ви кажа дали е решен проблема

Колега абе нали ти обяснявам че това си го има ,и да шкуриш и да не шкуриш пак ше стане същото с тази разлика че можеби няма да го има първата седмица ,а може и по малко.Такаче дерзай :wink: :lol:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Сря 04 окт 2006 21:57

Бе и ти си прав..... ама нали за 1-ви път си имам собствен автомобил и мисля че си е редно да се пошашкам:)На Ладите дет съм ги търкалял преди това нямаше такива проблеми,пък и човек като не му се е случвало..............Ай мерси все пак.Лека и безаварийна!

Върни се в “Passat”