От няколко дни насам сутрин като изкарвам Пасатора ми се счуват странни шумове от задно дясно,като натисна спирачките Все едно сурка желязо в желязо.А след 2 -3 спирания се оправя.Казаха ми че било нормално,ама аз не вярвам такива звуци да са нормални.Щеше да пише все някъде:Achtung,bitte.....
А защо не отвориш задните барабани да видиш как са накладките....това само на студени спирачки ли ти го прави Ако е само на студени и имаш накладки вземи една шкурчица поизкури накладките до чисто феродо понякога помага
Също и при мен , но само когато е валяло или е било по-влажно при първото спиране все едно стърже желязо в желязо от предна дясна , но после се оправя.
Колеги, просто при последното спиране сте нагряли барабана и ако сте минали преди това през локва или е влажно времето-> Влага+Температура=Ръжда.
Това ще рече лек слой ръждиви петънца, които при първо-второ спиране се изчистват и готово!
Виж, вече ако сте с дискове, непременно проверете състоянието на накладките!
Съгласен съм с колегата Radotom,това го имат почти всички коли с барабанни спирачки от зад.Та значи самата накладка дори и да неси минавал през локви хваща някакъв специален слой като ръжда но не точно и сутрин при първите 3-4 натискания се чува шум се едно са ти износени накладките и стърже железната плочка в барабана.Това се оправя точно като падне този слой.
Споко имам го този проблем с новите коли на по 2-3 хил.километра.Така че споко
Благодаря колеги! georgipass да,само на студени спирачки го прави,и после се оправя.Ще взема да ги ошкуря аз......и после ще ви кажа дали е решен проблема
faf4o написа:Благодаря колеги! georgipass да,само на студени спирачки го прави,и после се оправя.Ще взема да ги ошкуря аз......и после ще ви кажа дали е решен проблема
Колега абе нали ти обяснявам че това си го има ,и да шкуриш и да не шкуриш пак ше стане същото с тази разлика че можеби няма да го има първата седмица ,а може и по малко.Такаче дерзай
Бе и ти си прав..... ама нали за 1-ви път си имам собствен автомобил и мисля че си е редно да се пошашкам:)На Ладите дет съм ги търкалял преди това нямаше такива проблеми,пък и човек като не му се е случвало..............Ай мерси все пак.Лека и безаварийна!