колега,останали са биалетите и тампони на стабилизираща щанга,като от тях също се чува този ефект.Сега ще го попитам по-скоро като въпрос.Предния тампон се държи на едно желязо,което до някъде е подвижно,на опипване се вижда че и то има тампончета от долната страна.Трябва на скорост като прилашкваш да се гледа дали се надига много.Още повече,че при това лашкане може да се види и от къде хлопа.При меки тампони също има голямо изместване на двигатела и може да удря изпускателната система.Не знам дали съм споменал и вътрешните накрайници на кормилната рейка.Връзката все пак със скоростите може да се окаже и диференциала,голям вътрешен луфт.Това с каретата не мога да коментирам,още не съм сменял.
Да обобщим,щом е само при превключване а не и при дупки значи отпадат накрайници,шарнири,супорти,тампони на амортисьори,пружини.Остават само гърнета,тампони двигател и скоростна.Най добрата диагностика е тази с лашкането на скорост.Ако се комбинира и с канал е яко.Един отдоло, един на коша и ти с подпрени предни гуми даваш газ и рязко пускаш и натискаш съеденитела....
Пасат B4 - тракане при превключване на скоростите
-
- Автомобил: Рено Меган
- Двигател: K4M760 2004
Re: Пасат B4 - тракане при превключване на скоростите
Биалетките-сменени преди месец,за тампоните на стабилизиращата щанга -ше ги сменя и ще пиша.
P.S. Не е и от тези тампони...
P.S. Не е и от тези тампони...
- milen_1975
- Автомобил: VW Passat Variant B4
- Двигател: 1.8 ABS 1993
Колеги мога да кажа "Бинго"
Открих на 95% проблема! Оказа се, че е ляво каре! Майстора се завира от долу под колата в канала и ме кара да помпам на полусъединетел на първа и на задна на дръпната ръчна спирачка. Въпросното "клопане" се усеща направо, като удър, като се сложи ръка на карето. Не е разглабяно нищо и сега острава да се уточни: дали е само карето заминало, или са разбити шлиците на пръта на полуоската, или и карето и пръта са за смяна!
Скоро ще го разглобя и ще се види, за какво точно става дума 

Открих на 95% проблема! Оказа се, че е ляво каре! Майстора се завира от долу под колата в канала и ме кара да помпам на полусъединетел на първа и на задна на дръпната ръчна спирачка. Въпросното "клопане" се усеща направо, като удър, като се сложи ръка на карето. Не е разглабяно нищо и сега острава да се уточни: дали е само карето заминало, или са разбити шлиците на пръта на полуоската, или и карето и пръта са за смяна!

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Re: Пасат B4 - тракане при превключваане на скоростите
pe6kata написа:milen_1975 написа: А не ми се мисли, че има вероятност нещо по някоя от полуоските да е
помисили и по този вариант![]()
виж си вътрешното каре за луфт, може да е хлабаво или по-вероятно разбито
ако е от него, те съветвам в най-скоро време да си оправиш проблема, щото затяга в едно положение(според мен на това се дължи и вибрацията) и това се предава в диференциала. Сателитите от натиска ще се вкопаят в оста си и по някое време оста ще влезе при съединителя.
може и нещо друго да е разбира се.
не че нещо ама

вземи си оригинално каре втора ръка, ако няма да купуваш марково ново.
аз лично отдавна съм спрял да купувам нови. На полуоската нищо няма да и има

- milen_1975
Re: Пасат B4 - тракане при превключваане на скоростите
pe6kata написа:pe6kata написа:milen_1975 написа: А не ми се мисли, че има вероятност нещо по някоя от полуоските да е
На полуоската нищо няма да и има
Колега, сигурен ли си, че шлиците на полуоската ще са невредими???

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
За външно каре ли става дума?А каква е гаранцията че ще е здраво втората употреба,пък и цената ще е като за ново...
- milen_1975
За външно каре става дума! Ново читаво каре сигурно е над 100 лв, а втора употреба, е "ТОТО", не се знае , какво ще се улучи! 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
ами купувах аз каре около 45лв ново,това е от най евтините,за втора употреба ми искаха 40...всеки си знае
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
milen_1975 написа:За външно каре става дума! Ново читаво каре сигурно е над 100 лв, а втора употреба, е "ТОТО", не се знае , какво ще се улучи!
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... delId=1718
-
- Автомобил: Рено Меган
- Двигател: K4M760 2004
Миналата седмица ми се разтрака дясно външно каре,смених го него и лявото такова/по 80 лв./-прихлопването остана.Мисля,че ми останаха само вътрешните карета.
- milen_1975
Смених преди 3 дни въпросното ляво каре! Елипсите вътре в корубината на карето са доста пострадали! Изглеждат все едно, че са бити с чук и секач
Клапчало е, и е било около 6 месеца за да се докара до това си състояние. Дали, ако съм позачакал още малко е щяло да превърти??? Сега няма проблеми и въпросното "клопане" изчезна
След ден, два ще кача и снимка на оригиналното каре отвътре! Сложих Метелли, дали ще изкара поне 50 000 км?

- milen_1975
Ето и обещаните снимки, който съм приготвил за край на темата 
Надявам се Метелито да изкара порядъчни километри!

Надявам се Метелито да изкара порядъчни километри!