Здравейте , проблема ми е че колата някой път трудно пали на бензин а когато запали стои 20 секудни (според мен на добри обороти) и гасне. когато си карам на газ и прехвърля на бензин колата понякога се задавя и забива предницата.
извадих свещите да ги видя и около полюсите има нещо като бели сажди така да го нареча какво означава това.
Свалих капачката на дилкото и с шкурка почистих металните елементи и паленето се подобри но продължава да гасне след 20 секунди махал съм + от акумолатора но непомага. под въздушния филтър има 1 клапа която е постоянно затворена от към трабата която отива към двигателя така ли трябва да е ?
Колата ми е Пасат 1.8 1991 абс на Газ нямам никакви проблеми.
Свещи , гаснене Б3 1.8 1991 абс
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Re: Свещи , гаснене Б3 1.8 1991 абс
Toва което си търкал с шкурка само се почиства с контактен спрей.Най-добре е да смениш капачката и палеца.Не са над 20лв.А ако си минал над 20к с тия свещи и тях
A тази клапа я отвори като дръпнеш жилото и с един влажен парцал я почисти на вътре до където може да бръкнеш
A тази клапа я отвори като дръпнеш жилото и с един влажен парцал я почисти на вътре до където може да бръкнеш
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
прилича на задръстен бензинов филтър проблема или пад на налягането на помпата.По-вероятното при прехвърляне на бензин в движение е не да се дави,а да няма гориво...Не си описал после какво се случва при каране на бензин,само от начало ли е проблема?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди няколко месеца ми сменяха горната част на моноинжекцията и почистиха дюзата тогава колата си работеше добре крам си повече на газ но прехвърлям на бензин от време на време.
Когато прехвърля на безин понякога се кара нормално но огасва като спра на кръстовище например а понякога неможе да се кара постоянно прекъсва
Когато прехвърля на безин понякога се кара нормално но огасва като спра на кръстовище например а понякога неможе да се кара постоянно прекъсва
- Iezekil
това вече може да е от компа,грешки от газта.Ако всичко там обаче ти е наред,остава бензиновия филтър или бензиновя регулатор/който всъщност сте сменили/.Свали филтъра и го продухай,да видиш има ли дебит...Не е лошо да се измери и налягането на помпата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз мога ли в домашни условия да проверя дали работи както трябва
- Iezekil
Не знам какво да кажа.Ако няма проблем при паленето на газ,проблема определено е свързан с бензина.Това което можеш да направиш е,да провериш при палене дали хвърля бензин маркуча-плътна струя.Можеш да свалиш и промиеш филтъра,който се намира пред едното задно колело.Меренето на налягането на помпата е за сервиз и то не за всеки...
Хубаво е да свалиш капака на моното и да сте двама,да гледаш дали докато пали хвърля бензин дюзата.Възможно е да се е закъсал някой от кабелите и да я затваря от време на време вследствие вибрациите.Това същото може да се получ и от релето и от ключа за газ и става електрически проблема,но да караме по ред
Хубаво е да свалиш капака на моното и да сте двама,да гледаш дали докато пали хвърля бензин дюзата.Възможно е да се е закъсал някой от кабелите и да я затваря от време на време вследствие вибрациите.Това същото може да се получ и от релето и от ключа за газ и става електрически проблема,но да караме по ред
А може и да изкараш края на бензиновия маркуч, който влиза в "моното" и го поставиш в бутилка. Даваш контакт и гледаш дали прави хубава плътна струя бензин.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
velinsl написа:А може и да изкараш края на бензиновия маркуч, който влиза в "моното" и го поставиш в бутилка. Даваш контакт и гледаш дали прави хубава плътна струя бензин.
Това се прави с манометър.

Лично на мен не ми харесват свещите с белите сажди

-
- Автомобил:
- Двигател:
Почистих стъковия мотор и колата се оправи
- Iezekil
Странно,стъпковия оказва влияние и на газ....