Имал съм подобен проблем. Нека ти дам няколко съвета.
Първо когато климатроника е в режим на затопляне, той работи като обикновенно парно на стар автомобил с тази разлика че включва и изключва при определена температура. Т.Е. не работи като битов инверторен климатик.
Когато си пуснал ECON климатроника НЕ ВКЛЮЧВА КОМПРЕСОРА. В този режим климатроника се опитва да направи следното
- за понижаване на температурата вкарва въздух от вън
- за повишаване на температурата включва парното.
ECON е препоръчителният режим за зимата. Нали не искаш, ако си настроил температура например 20 градуса, някоя зимна сутрин и датчика за външна температура е напечен от слънцето, климатроника да се включи на охлаждане
Сега със съветите:
1. По възможност посети сервиз за АВТОклиматици, не автосервиз, не сервиз за битови климатици.
2. Направи "Клизма" на охладителната система.
2.1. Източи антифриза.
2.2. Продухай охладителната системата с въздух под високо налягане (сгъстен въздух от промишлена бутилка - 100 бара, не компресор - 20 бара)
2.3. Продухай по съшия начин и системата за отоплението в купето. Като отвориш предния капак точно по средата под чистачките има две тръби, които са за парното. Тия тръби закачени на муфи. Разкачаш муфите и тикаш изхода на сгъстения въздух в едната тръба (посока към купето). На на изхода другата тръба слагаш
дебела кърпа и я държиш с ръка - от тук ще хвърчи стар антифриз, който може и да е горещ, ако автомобила е бил загрял преди това. След като си готов пускаш въздуха под налягане.
Пази се !. Оная дебелата кърпа ще се намокри с антифриз и ще се напълни с боклуци от парното.
2.4. Сглобяваш тръбите и наливаш
нов антифриз - G12(пише го на капачката на казанчето за антифриза).
2.5. Ако в дебелата кърпа има пластмасови парченца, работата се е вмирисала - радиаторчето за парното се е скапало или е в процес на скапване.
2.6. След цялата тази процедура парното ти трябва да работи поне малко по-добре. В сервиз за цялата тая дандания ми взеха 20 лв. за труд + антифриза.
3. Ако парното не се подобри, това значи че тъпото радиаторче се скапало/запушило. Новото струва около 300 лв. и монтажа е ужасно труден - маха се таблото и т.н. незнам колко ще ти струва труда.
Надявам се да съм ти помогнал.