проблем с пасата 2е
- Ico74
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
проблем с пасата 2е
колеги от няколко дни имаме проблем с пасата на баща ми .от както застудя сутрин кото го запалим след няколко секунди започват да се вдигат оборотите над2000об. и не падат няколко минути или другият вариант е да ги мени постоянно и това само кат е студена колата от какво може да е някои имал ли е подобен проблем много е дразнещо благодаря ви предварително
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
За моторчето е хубаво ако имаш откъде да вземеш същото да пробваш преди да го смениш, защото аз имам същия проблем.Смених всички вакумни маркучи покрай инжекциона, нова капачка на делкото, нови кабели, но проблема остана.Четох тук във форума и първо смених температурния датчик при мен синия който дава инфо на ЕКУ-то, но проблема не беше от него и се насочих към моторчето за празен ход. Купих едно втора употреба за 40 лв. но със същия номер като старото.С него проблема се реши за ден или два и отново се появи. Ходих на диагностика в два сервиза и майсторите викат двигателя е парфектен, ама аз знам че не.
Вчера се поразрових пак из форума и след умуване около 5 минути изтърбуших катализатора, рестартирах компа и да чукна на дърво засега работи перфектно.Бях на работа нощес и от време на време припалвах колата за по 5 минути да видя какво ще стане.Засега няма проблеми.
Двигателя е 1,8 PF.
Вчера се поразрових пак из форума и след умуване около 5 минути изтърбуших катализатора, рестартирах компа и да чукна на дърво засега работи перфектно.Бях на работа нощес и от време на време припалвах колата за по 5 минути да видя какво ще стане.Засега няма проблеми.
Двигателя е 1,8 PF.
Ico74 написа:колеги реших да сложа друг дебитомер за проба но незнам дали е съвместим затова ще ви помоля ако някои знае да казва .номера на моя дебитомер е .0280 202 130 и другия под него е 037 906 301в а на другия които е от сеат толедо съответно е ..0280 202 106 и 037 906 301 ако някои знае моля за мнения
По-нагоре пишеш, че проблема е и на газ. Дебитомера управлява смесообразуването само при работана бензин и при газови инжекциони. Твойта предполагам е с нормална газова и при работа на газ дебитомера не работи. Иначе това "В" в номера едвали е съществено.