Колеги, имам ПАСАТ B5, 98г. От извесно време се чува едно виене отдолу, не мога да определя обаче откъде е..
Със сигурност не са лагери на предните колела, проверил съм. От един сервиз ми казаха , че са задните лагери..ама не съм сигурен,та съмнявам се да не е лагер на скоростната кутия. Въпроса ми е - може ли, да е от скоростната кутия при положение че се чува след ускоряване над 50 - 60 km/h дори и при изключване от скорост
пасат B5 виене отдолу
Re: пасат B5 виене отдолу
Пробвай докато си на свободна примерно с 80, да натиснеш съединителя. Ако виенето спре - скоростна кутия вероятно. Все пак малко или много се увлича. Има вероятност да е и от аксиален лагер.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Нищо не ти пречи, колега, да провериш и задните лагери, както си проверил предните, преди да се вкараш във филма със скоростната кутия. 

- lubo25
- Автомобил: Seat Alhambra Tdi
- Двигател: AUY
И аз го имам същото виене не ме дразни отначало мислех че е от гумите ,обаче като сложих зимните пак си го има
И при мен вие като се заслушах ми се струва че е отпред в дясно,вчера сменихме лагера тръгвам от сервиза и пак така си вие,само където изгорях с 70 лева,сега се чудя дали не е отзад,но не знам как да го проверя.
При мен като се движа и с малка скорост се чува 20-30км./ч. при натиснат съединител ако спре значи е от кутията?
От какво друго може да вие отпред?
При мен като се движа и с малка скорост се чува 20-30км./ч. при натиснат съединител ако спре значи е от кутията?
От какво друго може да вие отпред?
- lubo25
При мен виенето почва от 50км при по-голяма скорост почти го не чувам,гледах кутията за масло има,като натисна съединителя не спира така карам почти година и звука си е един и същ ,проблема е че не може да се разбере от къде е лагер бучи странна работа.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
А на завой спира ли бученето?Ако спира значи е някой лагер.
При мен проблема май ще се окаже задното колело.Днеска вдигнах колата на крик и задното колело се движи трудно,възможно ли е да е от лагера или задържат спирачките?
Към колегата автор - възможно е да е заден лагер на главина. Ако е в по-начална фаза обаче няма да успееш да разбереш кой е само с въртене на колелото. Аз когато имам големи съмнения свалям колелото и накладките - по този начин всички странични шумове се махат. А може и за луфт да се провери така.
Към другия колега - най-вероятно ти задържа апарата.
Към другия колега - най-вероятно ти задържа апарата.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
terek написа:При мен проблема май ще се окаже задното колело.Днеска вдигнах колата на крик и задното колело се движи трудно,възможно ли е да е от лагера или задържат спирачките?
Ако беше лагера и колелото се въртеше трудно,щеше отдавна да си разбрал че е тоя лагер.по добре отвори и ги раздвижи тея апарати щом задържат.
- lubo25
Бе колеги май ще дойде да е лагер в начален стадии,защото на десен завой звука се променя при мен.