PASSAT B3 по-ниски пружини ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: PASSAT B3 по-ниски пружини ?

Мнениеот nokiangage » Нед 09 фев 2014 22:51

Ами с ATS-a си имах проблеми със задните калници при 7J и ET20 със 205/50/15 като се понатовари колата или празна на по-големи пропадания по пътя и по-едно време имах тикове от търкането им :mhihi . Предните ми амортисьори са газови Optimal на мнооого години, а задните са на 2 години маслени Bilstein B5/6 май и са един вид малко "по-мудни от предните" - поне аз така ги усещам. Ето ги иначе следващите по хронология и сегашни летни джанти (17-ки, 7J, ET35 с предни 205/40 и дори по-високите задни 205/45 и с тях няма търкания по калницте) :Mr Green Fun :

Изображение

Изображение

Поздрави :drunk

Потребителски аватар
Firesoul
Автомобил: Passat B3
Двигател: ABS

Мнениеот Firesoul » Пон 10 фев 2014 10:57

nokiangage написа:Ами с ATS-a си имах проблеми със задните калници при 7J и ET20 със 205/50/15 като се понатовари колата или празна на по-големи пропадания по пътя и по-едно време имах тикове от търкането им :mhihi . Предните ми амортисьори са газови Optimal на мнооого години, а задните са на 2 години маслени Bilstein B5/6 май и са един вид малко "по-мудни от предните" - поне аз така ги усещам. Ето ги иначе следващите по хронология и сегашни летни джанти (17-ки, 7J, ET35 с предни 205/40 и дори по-високите задни 205/45 и с тях няма търкания по калницте) :Mr Green Fun :

Изображение

Изображение

Окей мерси за отговора ще видя до лятото да зема спорни и ниски пружини и ще направя една проба щом си нямал проблем при 205/45/17 значи и при мен няма да има . :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 10 фев 2014 20:56

Като съвет колега търси пружини от Пасат, монтираните ми задни пружини са от Пасат и са доста дебели навивките от тези на едната задна дадена ми бонус към предните пружини, тези вторите, които хупих. Те бяха свалени от Г3 и може би оттам идва разликата да клякат Пасат-ите ако се сложат пружини за по-лека кола... Също гледай J и ET параметрите на джанти във връзка с опирането в калиците.

Лошото е, че ги нямам двете въпросни една до друга да се види разликата, дано тези две снимки съпоставени с фабричните онагледят какво имам предвид.

Пружината свалена от Пасат:
Изображение

Пружината свалена от Голф:
Изображение

Потребителски аватар
Firesoul
Автомобил: Passat B3
Двигател: ABS

Мнениеот Firesoul » Сря 12 фев 2014 0:02

nokiangage написа:Като съвет колега търси пружини от Пасат, монтираните ми задни пружини са от Пасат и са доста дебели навивките от тези на едната задна дадена ми бонус към предните пружини, тези вторите, които хупих. Те бяха свалени от Г3 и може би оттам идва разликата да клякат Пасат-ите ако се сложат пружини за по-лека кола... Също гледай J и ET параметрите на джанти във връзка с опирането в калиците.

Лошото е, че ги нямам двете въпросни една до друга да се види разликата, дано тези две снимки съпоставени с фабричните онагледят какво имам предвид.

Пружината свалена от Пасат:
Изображение

Пружината свалена от Голф:
Изображение

Видях колега ще потърся да видим какво ще стане има голяма разлика между тези от Г3 и от голфа вече знам защо при мен не се е получило.Мерси за помощта :drunk

Върни се в “Passat”