VW Passat B5 1998 потъва педала на спирачките, свети ABS

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Re: 1998 VW Passat B5 потъва педала на спирачките, свети ABS

Мнениеот vasko__2 » Вто 13 сеп 2011 1:26

kirhadj написа:Хидравличната помпа на ABS-а е отворена система и се затваря само при задействане на някоя подсистема включена към ABS-а или самият ABS, така, че тя няма нищо общо с потъването на педала (но има вариянт в хидравличният блок да е останал въздух, който се изкарва малко трудничко).
.

Е тука са всички в грешка. Пропада си педала най-спокойно от повреден АБС. В тоя "филм" съм участвал.При най-старателно обезвъздушаване(поне 30 пъти) с машина.И "разходка" на ABS-а с тестера. Пробвах с нова помпа,с втора нова помпа, 4 апарата,серво ,нови дискове и накладки и маркучи. Накрая смених ABS-а и всичко се оправи.После върнах пак стария ABS за проба и педала пак почна да потъва.Не потъвал от ABS-a, ама друг път...

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Вто 13 сеп 2011 19:19

@vasko__2
Със същия ABS номер ли го подмени?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 13 сеп 2011 19:29

Аз го написах това,че от хидроблока спокойно си потъва педала,понеже съм го ял този вече не един път ;) ама никой не слуша какво му пее радиото,понеже не му се иска да е вярно (там са едни цифри...) mhihi
:beer

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Чет 15 сеп 2011 0:02

zfa159 написа:Аз го написах това,че от хидроблока спокойно си потъва педала,понеже съм го ял този вече не един път ;) ама никой не слуша какво му пее радиото,понеже не му се иска да е вярно (там са едни цифри...) mhihi

Ако става въпрос за мен, парите не са проблем до толкова, че да купя абс, но не и да сменя всичко което е свързано със спирачна система, работещо и неработещо.
Тъй като се потвърди от колеги, че е възможно да е от абс блока ще го сменя. Но едни ми казват - не е възможно, втори - вероятно е възможно и чаках трети да каже, да - от абс блока беше при мен.
Ще пиша когато имам развитие по въпроса, за сега се търси АБС модул номер 8E0 614 111P

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 15 сеп 2011 23:02

Ами сервото и помпата ти казах как се тестват - връзваш и двата извода заедно с една тръбичка (може и за целта да се направи медна,тя се прави лесно в сервизни условия) и готово :) Ако не е помпата и сервото,не са и спир. апарати,тогава какво остава да е по всякаква логика - АБС блока.Случвало ми се е да има такъв проблем от АБС блока и за това казах,че според мен там е проблема,така и така и сменил вече помпата и не се е оправило,слабо вероятно е да е тя съответно.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пон 23 юли 2012 18:45

Проблема е оправен!
След дълго търсене на АБС модул със същия номер, намерих в моя град - Перник, като го спазарих за 80 лв. Слошихме модула, педала веднага се "надърви", но отново нямаше връзка със модула и лампите абс и внимание светеха като коледна елха. След като всички плюсове и маси по кабела към абс-а излизаха, единствената възможност остана електорниката и на купения втора употреба модул да е издухала. Свързах се от форума с едно момче Влади, който запои тази прословута маса. Оправи и други магарии, които бяха свършение в сервиза, в който правихме опитите. Монтирах електрониката и изгаснаха веднага лампите по таблото. Дори имам и резервна електорника.

Накратко:
Моя абс модул е бил с развалена електроника (прекъсната маса) и развалена помпа на абс, поради което потъва педала на спирачките.
Купувам втора употреба абс модул, които се оказва с развалена електорника, но здрава помпа.

Това е, благодаря на Влади!

Потребителски аватар
pEsHkyY
Автомобил: VW Passat B5 1998
Двигател: AFN++++

Мнениеот pEsHkyY » Пон 23 юли 2012 19:21

Влади е голям :) И при мен от две брави сглобихме една. От едната електрониката от другата механизма :lol:

Потребителски аватар
na4o4o
Автомобил: PASSAT B5 1998
Двигател: AFN

Мнениеот na4o4o » Съб 26 апр 2014 12:44

Здравейте колеги от около един месец и на мене почна да ми потъва педала, след смяна на задни накладки,след консултация с трима майстори и един колега с А4(има същия проблем като моя),ми казаха че има два варианта единия е от абс модула,другия от помпата, пробвах с помпата купих нова помпа, смених я и отново педала си пропадаше, направи ми впечатление при обезвъздушаването отзад на задните апарати налягането е по-малко от преди, сега ми остава да намеря абс модул, обезвъздушаването на абс ставало с вагком,като намера ще пробам и ще пиша

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Нед 27 апр 2014 20:00

При мен се получи след смяна на накладки. Отначало се надявах да се напасват накладките, но за съжаление не беше така.

Потребителски аватар
na4o4o
Автомобил: PASSAT B5 1998
Двигател: AFN

Мнениеот na4o4o » Пон 28 апр 2014 14:20

Dan4ote написа:При мен се получи след смяна на накладки. Отначало се надявах да се напасват накладките, но за съжаление не беше така.

колега оправи ли го или така караш?

Върни се в “Passat”