Липса на антифриз отново.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Липса на антифриз отново.

Мнениеот silent » Вто 16 яну 2007 8:15

Преди време/няколко години/ имах подобен проблем. Оказа се запушен маркуч за обезвъздушаване. Загубата беше около 300-400гр на 50км. градско. Преди няколко дни обаче отново долях близо литър антифриз. Огледах за течове няма, и определено маркуча за обезвъздушаване не е запушен. Дори и от там където по принцип си тече от тройниците на изпарителя. Капачката беше бая лабава позатегнах я обаче ме гложди следното съмнение. От как съм сложил газова уредба все от някъде тече по малко и аз все натягам скобите и все на друго място избива. А сега гледам от никъде не тече пък взе да губи антифриз. Да не би връзването на испарителя да прецаква обезвъздушаването на систета и тези течове отчасти досега да са компенсирали този недостатък. Направи ми впечатление още като връзваха испарителя начина на свързване но не му обръщах внимание. Входящия му маркуч с тройник тръгва от маркуча за парното малко след главата а изходящия влиза с тройник в тръбата- там където влиза долния маркуч от разширителния съд. Мисълта ми е - това не е ли малко нелогичносвързване. Иначе колата си върви нормално. На този етап поради липса на достатъчни доказателства изключвам гарнитура на главата. Конкретния въпрос обаче е това ли е начина за свързване на изпарителя към охладителната уредба.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 16 яну 2007 8:54

Както и да ти е свързан изпарителя това не може до води до сериозна загуба на антифриз.При издухана гарнитура колата си върви идеално, от разщирителния съд мирише на газ, маркучите са твърди..

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Вто 16 яну 2007 11:20

може да сълзи около снадките на изпарителя или маркучите, запали колата и със суха салфетка проверявай снадките !

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Вто 16 яну 2007 14:29

Кофти работа, моли се това, което липсва да не е в картера. Заведи я да я види някой, който му разбира.

Изпарителя може да се върже по два начина, успоредно или последователно, твоят щом е с тройници, значи е вързан успоредно на радиатора на отоплението на купето. В това няма нищо странно или неправилно и не може да бъде причина за загуба на охладителна течност. Ако изпарителят е разположен високо, можеш при студен двигател лекинко да поизвадиш горния мъркуч (по-високо разположения) към него, ей така да видиш какво е положението с 'въздуха'.

Двигателят ти е като моя, така че от някакво специално обезвъздушаване нямаш нужда, това е мое мнение и не смятам да те ангажирам с него, щото за това обезвъздушаване има написани терабайти в тоя форум, някои мислени, други не чак до там.

Успех и кажи от какво е като го откриеш.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 21 яну 2007 20:42

Проблемът се оказа тривиален. След като протече по сериозно се видя от къде. Фланеца отстрани на главата се беше изгърбил като едногърба камила и то ясно видимо с просто око. Въпросният фланец е купуван от Аутоплюс преди около 4 месеца марката е Топран. С две думи не купувайте точно това от Аутоплюс. Като мазохист му дадох втори шанс... Челосах го и му смених О пръстена с гарнитура. Ей така за идеята ми е интересно какво ще се получи в близко бъдеще.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Нед 21 яну 2007 20:54

silent написа:Проблемът се оказа тривиален. След като протече по сериозно се видя от къде. Фланеца отстрани на главата се беше изгърбил като едногърба камила и то ясно видимо с просто око. Въпросният фланец е купуван от Аутоплюс преди около 4 месеца марката е Топран. С две думи не купувайте точно това от Аутоплюс. Като мазохист му дадох втори шанс... Челосах го и му смених О пръстена с гарнитура. Ей така за идеята ми е интересно какво ще се получи в близко бъдеще.

Гледах много теми за тея фланци, даже някои хора си бяха поръчвали някаде алуминиеви, другия вариант е да си купиш оригинални, не са толкова по-скъпи от другите.

Късмет!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 21 яну 2007 21:04

Ако няма кой да ти направи алуминиев фланец купувай в Юнитреид, цената си заслужава,изкарва минимум 4-5г.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 22 яну 2007 19:36

Мда и с гарнитура .... след първото нагряване пак се е изгърбил и ...просълзя.... Купих си от Юнитрейд за 15,52лв. и ще го сменям.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 22 яну 2007 19:41

teodor6769 написа:Ако няма кой да ти направи алуминиев фланец купувай в Юнитреид, цената си заслужава,изкарва минимум 4-5г.

А някой от форума може ли да прави алуминиеви фланци :roll: и моя сълзи, ама пластмаса голям риск :wink:

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пон 22 яну 2007 19:49

L&R написа:А някой от форума може ли да прави алуминиеви фланци :roll: и моя сълзи, ама пластмаса голям риск :wink:

Търсачката брато: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 8&start=15

някаде там е истината :)

Късмет!

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 22 яну 2007 19:52

На моето има 3 легла за датчици(тапи :)) малко трудно на струг ще стане и май ще мисля за Юнитрейд.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 22 яну 2007 20:19

L&R май не говорите за един и същ фланец, на тебе ти трябва доколкото разбирам отпред на главата където са датчиците а ние говорим за страничния от дясно като при колегата от Габрово май Syncro беше.

kamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamen » Пон 22 яну 2007 20:40

И аз наскоро го смянах този фланец,но ми излезе 7-8лв.Идеята за алуминиев ми се вижда добра :)

ПП.Новичък съм и,докато се ориентирам,май пратих на някого ЛС. :oops: Извинявам се

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пон 22 яну 2007 22:52

За тея фланци само в Юнитрейд.. :D
Смених три докато ми дойде да взема от там..
Към 15-тина лева е

Върни се в “Passat”