пружини за пасат B35i

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

пружини за пасат B35i

Мнениеот popeye » Пон 22 яну 2007 23:15

интересуват ме размерите на предните и задните пружини в свалено състояние
височина, дебелина, брой навивки

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 23 яну 2007 10:46

Извинявам се предварително на колегата popeye че в мнението ми няма да има нужните числа. Опитвал ли си в магазините за части, където имат каталози, да попиташ, дали няма да я има исканата от теб информация ? Според моето скромно мнение също е важна твърдостта на пружината /това, което се изразява с някакъв цветен код/ - иначе в свободно състояние пружините могат да са еднакво дълги, с еднакъв брой навивки. Също доколкото знам има доста видове пружини за B35i.
Дано съм успял да ти помогна и да те насоча.
Успех !

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 23 яну 2007 11:56

gr_kanev написа:Извинявам се предварително на колегата popeye че в мнението ми няма да има нужните числа. Опитвал ли си в магазините за части, където имат каталози, да попиташ, дали няма да я има исканата от теб информация ? Според моето скромно мнение също е важна твърдостта на пружината /това, което се изразява с някакъв цветен код/ - иначе в свободно състояние пружините могат да са еднакво дълги, с еднакъв брой навивки. Също доколкото знам има доста видове пружини за B35i.
Дано съм успял да ти помогна и да те насоча.
Успех !

Точно това и аз имах предвид в отговора си, освен това в двата края на пружините където лежат в тялото диаметъра е различен в зависимост от год. на производство нищо че дължината и броя навивки са еднакви. Точно по тази причина брах ядове и се връщах два пъти да ги сменям като купувах 2ра употр. от морга на времето.

Върни се в “Passat”