Луфт на преден капак!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
SLO
Автомобил:
Двигател:

Луфт на преден капак!

Мнениеот SLO » Нед 21 яну 2007 20:41

Вече се разбрах с Васето тези дни да го види и ако може да го оправи.Пускам я темата с цел да споделите ако сте имали подобен проблем и по този начин да помогнете и на мен и на Ваското при издирване на проблема.Става въпрос за Б5 2000г.
Прибирам се от Пловдив и по магистралата през цялото време чувам някъкъв странен звук,получава се от 110 някаде и изчезва над 140км/ч.
Днеска след подробен преглед на корите отдолу,брони,решетки,маски и всички възможни източници на звука,се оказа че предния капак не седи твърдо прикрепен както преди,ами при затворено положение се е получило околу 1см. луфт и си вибрира свободно.Преди това когато се затвори капака седи цвърсто прикрепен без нито 1 мм хлабинка.
Знам че нещо в механизма за затваране е проблема,обаче в какво точно.
Ако някой се е сбълсквал с подобен проблем ще му бъда много благодарен да сподели как го е оправил!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 21 яну 2007 22:29

Колега, ако разбираш руски потърси на http://passat-b5.ru/phpBB2 - не може да го няма проблема /съжалявам, но нямам време сега да търся - иначе бих дал линк направо към темите/. Утре също няма да имам време - най-рано вторник мога да поразровя.
Успех !

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 21 яну 2007 22:31

еми заключващия механизъм се е разместил.попринцип би трябвало да има вариант да се повдига или сваля самата ключалка, поне на мойта 3-ка има начин.провери все пак.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 22 яну 2007 10:43

Да потвърдено от личен опит-ключалката може да се регулира и да обере луфта! И при мен капака мърдаше и след бутване на ключалката надолу заспа. Поне предполагам че и при пасата е подобно положението!

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пон 22 яну 2007 11:01

Има и едни гумени тампончета отпред под капака, които могат да се развиват и така да го натиснат стабилно отдолу.

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Пон 22 яну 2007 16:02

аз смених целия механизъм-около 80лв-оригинален.Пазя стария-ако може с нещо да е от полза.....

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пон 22 яну 2007 20:11

pike написа:аз смених целия механизъм-около 80лв-оригинален.Пазя стария-ако може с нещо да е от полза.....

тази цена от 80лв за Пасат В5 ли е ? нов или втора употреба?
моя механизъм не работи както трябва и мисля да го сменям май :screwy

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Пон 22 яну 2007 20:37

цените са по каталог на haas-вносителя на vw за пловдив-оригинална е частта-нова.Около 65 лв е механизма,около 15лв е пластмасовата дръжка,която дърпаш като отваряш капака.Може да бъркам с около 2-3лв.Това между другото са едни от най-дървените цени в България

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Пон 22 яну 2007 20:44

пассата е същия като твоя

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пон 22 яну 2007 20:55

pike написа:цените са по каталог на haas-вносителя на vw за пловдив-оригинална е частта-нова.Около 65 лв е механизма,около 15лв е пластмасовата дръжка,която дърпаш като отваряш капака.Може да бъркам с около 2-3лв.Това между другото са едни от най-дървените цени в България

Благодаря за информацията! очаквах повече да е но така се търпи !!! ще сменям!

Потребителски аватар
SLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SLO » Пон 22 яну 2007 22:13

Какъв е точно зора при вас?Заради какво го смени или мислиш да го сменяваш,какви са дИфеците?

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Вто 23 яну 2007 1:00

SLO написа:Какъв е точно зора при вас?Заради какво го смени или мислиш да го сменяваш,какви са дИфеците?

след леко ПТП отпред като дръпна пласмасовата "ръчка" в купето капака не подскача негое както е нормално ами си стои на мястото!това ОК но на една бензиностанция ми се случи следната глупава ситуация при опит да си налея вода за чистачките - дърпам да отворя и понеже знам че не подскача нагоре отивам и опитвам да отворя !да ама не! не помръдва! пак в колата пак дърпам ,пак пробвам да отворя - пак не става! ядосах се, изнервих се,направих жест на колегата зад мен да се мести на друга колонка и се заех с упорито отваряне на капака.стана от четвъртия път :( не съм я забравил тая мизерия но все нямам верме да се заема с проблема.Някой ден ще бързам за някъде и ако пак ми го направи и все си имам едно на ум!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 23 яну 2007 9:11

kristian112 написа:след леко ПТП отпред като дръпна пласмасовата "ръчка" в купето капака не подскача негое както е нормално ами си стои на мястото!

Опасявам се, че това няма да се оправи със смяна. Може би може обаче да се оправи с центровка. Най-вероятно гредата, дето ти държи ключалката е леко хлътнала и за това ти задържа. То оправянето е лесно! С чук! :lol: По гредата напред. Сигурно иска 1-2 мм, ама... трЕбе си майстор! Аз не бих се пробвал на моя, най-малкото защото рискувам при удара да спраскам радиатора.

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Вто 23 яну 2007 15:12

radotom написа:

Опасявам се, че това няма да се оправи със смяна. Може би може обаче да се оправи с центровка. Най-вероятно гредата, дето ти държи ключалката е леко хлътнала и за това ти задържа. То оправянето е лесно! С чук! :lol: По гредата напред. Сигурно иска 1-2 мм, ама... трЕбе си майстор! Аз не бих се пробвал на моя, най-малкото защото рискувам при удара да спраскам радиатора.[/quote]

МИсля че ще стане ! поне се надявам!самия механизъм про отваряне и затвартяне действа нормално без никъде да се усеща нешо да со задържа или да опира някъде. както се казва "върви си по релси" :)
според мен просто пружината или тази част която леко изхвърля капака нагоре при отваряне нещо не сработва а тя би трябвало да е на този механизъм.лошото е че нямам познат с такъв автомобил да направя сравнение ! ще пробвам да се договоря ако не ми върши работа да го върна

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 23 яну 2007 18:27

Не съм 100% сигурен ,но пробвай малко да развиеш гумените тампони от двете страни на капака /да се покажат малко повече/ така че капака да се затваря под напрежение и после може и да започне да "подскача" като дръпнеш ръчката !

Върни се в “Passat”