Вече се разбрах с Васето тези дни да го види и ако може да го оправи.Пускам я темата с цел да споделите ако сте имали подобен проблем и по този начин да помогнете и на мен и на Ваското при издирване на проблема.Става въпрос за Б5 2000г.
Прибирам се от Пловдив и по магистралата през цялото време чувам някъкъв странен звук,получава се от 110 някаде и изчезва над 140км/ч.
Днеска след подробен преглед на корите отдолу,брони,решетки,маски и всички възможни източници на звука,се оказа че предния капак не седи твърдо прикрепен както преди,ами при затворено положение се е получило околу 1см. луфт и си вибрира свободно.Преди това когато се затвори капака седи цвърсто прикрепен без нито 1 мм хлабинка.
Знам че нещо в механизма за затваране е проблема,обаче в какво точно.
Ако някой се е сбълсквал с подобен проблем ще му бъда много благодарен да сподели как го е оправил!
Луфт на преден капак!
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Колега, ако разбираш руски потърси на http://passat-b5.ru/phpBB2 - не може да го няма проблема /съжалявам, но нямам време сега да търся - иначе бих дал линк направо към темите/. Утре също няма да имам време - най-рано вторник мога да поразровя.
Успех !
Успех !
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
pike написа:цените са по каталог на haas-вносителя на vw за пловдив-оригинална е частта-нова.Около 65 лв е механизма,около 15лв е пластмасовата дръжка,която дърпаш като отваряш капака.Може да бъркам с около 2-3лв.Това между другото са едни от най-дървените цени в България
Благодаря за информацията! очаквах повече да е но така се търпи !!! ще сменям!
-
- Автомобил:
- Двигател:
SLO написа:Какъв е точно зора при вас?Заради какво го смени или мислиш да го сменяваш,какви са дИфеците?
след леко ПТП отпред като дръпна пласмасовата "ръчка" в купето капака не подскача негое както е нормално ами си стои на мястото!това ОК но на една бензиностанция ми се случи следната глупава ситуация при опит да си налея вода за чистачките - дърпам да отворя и понеже знам че не подскача нагоре отивам и опитвам да отворя !да ама не! не помръдва! пак в колата пак дърпам ,пак пробвам да отворя - пак не става! ядосах се, изнервих се,направих жест на колегата зад мен да се мести на друга колонка и се заех с упорито отваряне на капака.стана от четвъртия път

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
kristian112 написа:след леко ПТП отпред като дръпна пласмасовата "ръчка" в купето капака не подскача негое както е нормално ами си стои на мястото!
Опасявам се, че това няма да се оправи със смяна. Може би може обаче да се оправи с центровка. Най-вероятно гредата, дето ти държи ключалката е леко хлътнала и за това ти задържа. То оправянето е лесно! С чук!

-
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:
Опасявам се, че това няма да се оправи със смяна. Може би може обаче да се оправи с центровка. Най-вероятно гредата, дето ти държи ключалката е леко хлътнала и за това ти задържа. То оправянето е лесно! С чук!

МИсля че ще стане ! поне се надявам!самия механизъм про отваряне и затвартяне действа нормално без никъде да се усеща нешо да со задържа или да опира някъде. както се казва "върви си по релси"

според мен просто пружината или тази част която леко изхвърля капака нагоре при отваряне нещо не сработва а тя би трябвало да е на този механизъм.лошото е че нямам познат с такъв автомобил да направя сравнение ! ще пробвам да се договоря ако не ми върши работа да го върна