Б5 не пали след смяна на чип(тунинг) на ECU 1.8T AEB Tiptronic
- Drajiii
- Автомобил: Passat B5 - Fox - Polo
- Двигател: 1999 AEB - 2006 TDI - 1999 AER
Б5 не пали след смяна на чип(тунинг) на ECU 1.8T AEB Tiptronic
Здравейте колеги , купих си чип от Brezel(като му изпратих номера на екуто). Изкарах екуто запоихме цокала и сложихме чипа, след което като закачих екуто и акумулатора колата не запали. Върнах стария оригинален чип и колата пак не запали. Лампата с ключа на таблото изгасва и стартера върти , но не припалва въобще. Някои знае ли какво мога да направя за да запаля колата след тази интервенция. Поздрави
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Б5 не пали след смяна на чип(тунинг) на ECU 1.8T AEB Tiptronic
Пробвай с друг компютър като твоя.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ориентирай се към лошо запоен цокъл или повредена вече платка на компютъра!
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Внимателно трябва да се погледнат спойките дето сте направили за късо или за прекъснати при сваляне писти. Второ, няма гаранция, че твоя оригинален чип вече работи, той може да е повреден. Повредата може да стане от много неща: прегряване, статично електричество, при прочитане или опит за запис с проблемен програматор и т.н. Трябва стария чип да се сложи на програматор и да се прочете дали всичко е както трябва, но всичко това след проверка на начина на спойване.
- Drajiii
- Автомобил: Passat B5 - Fox - Polo
- Двигател: 1999 AEB - 2006 TDI - 1999 AER
Мерси колеги,но се случи се нещо много странно. Два дена си играх сложи стария чип , сложи новия чип и накрая нищо не стана. Бях решил да го закарам за преглед на едно място в Испания ,но ми пристигнаха LED крушките за купето и реших да ги сложа. Започнах от багажника и понеже крушката беше много гореща реших да е махна с отверката.След като сложих новата крушка не светна, както не светеха и всички крушки в купето. Дадох на контакт да видя как е хавата, реших да пробвам да запаля и хоп колата запали
. Явно бях дал на късо с отверката , смених бушона и бях отново в играта.Незнам дали това оказа влияние ,но работата стана. Перформанса на чипа е доста добър , направих леки тестове. Турбината надува много добре , чуват се супер звуци
. Като цяло има разлика в системата.
Поздрави