пасат Б5 предна кора (над акумулатора)

Техническа и сервизна информация за Passat
igordico
Автомобил:
Двигател:

пасат Б5 предна кора (над акумулатора)

Мнениеот igordico » Нед 26 сеп 2010 6:49

имам един малък ама неприятен проблем. Липсва кората която покрива акумулатора в отдела на двигатела - кората която трябва да пази од падащите листове и други буклуци. проблема е там че когато се напълни един отвод по акулулатора започва да прелива вода в купето, даже един път ми даде на късо някакъв потенциометър на гаста.
стараех се да намера такава кора ама не успях. може ли някой да ме насочи къде да търса конкретно или ако някой има такава да я продаде.

Потребителски аватар
zvera92
Автомобил: Vw Passat
Двигател:

Re: предна кора (над акумулатора) на пасат Б5 1.9 TDi

Мнениеот zvera92 » Нед 26 сеп 2010 19:11

Колега на пасат б5 няма кора над акумолатора.На Б5.5 вече има кора.Можеш да си намериш от някоя морга такава кора от б5.5 тя става и за б5.

brato79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brato79 » Нед 26 сеп 2010 21:15

Колегата е прав,само че трябва да смениш и пластмасовата кора,която е под предното стъкло и е над чистачките,защото на твоята го няма този ръб,на който се закача голямата пластмасова кора,която покрива акумулатора,спирачната помпа и всичко останало.Аз имам 1.9.ТДИ АФН,98г. и съм се ровил точно за тези кори,та за това знам-цената и на трите/голямата пластмасова,тази под предното стъкло и тази,която покрива самия акумулатор/е около 100-тина лева,нови.За втора употреба не съм питал.А за да не ти влиза вода в купето просто е необходимо от време на време да правиш едно упражнение,което не отнема много време-откачаш акумулатора и под него/в средата/има един отвор,който се запушва с всякаква мърсотия,другият отвор е точно под спирачната помпа,отпушваш ги,поливаш с една лейка вода,закачаш си акумулатора и си готов.Успех !

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Вто 16 ное 2010 18:44

Ето какво сътворих днес и аз.От една морга си купих такава кора от AUDI A6 за скромната цена от 30 лева.... и с известна доза преправяне ето какво се получи:

Изображение

Изображение
heavy metal zork

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Вто 16 ное 2010 19:18

и аз съм с направи си сам кора - от пасат б5.5 . попреправя се малко но поне пази от листа и всякакви запушвания
Прикачени файлове
1.jpg

Потребителски аватар
Piro_vw
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Piro_vw » Вто 04 юни 2013 20:22

Може ли малко подробности по преправянето и аз си взех такава кора за моя пасат но я наложих на бързо и подпира на много места.Маха ли се кората която седи над филтъра за купето.

Потребителски аватар
gogovet
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: AHL 1998

Re: пасат Б5 предна кора (над акумулатора)

Мнениеот gogovet » Пет 27 юни 2014 20:39

Привет,
искам да помоля някой с Пасат B 5.5, да види номера на кората, която покрива акумулатора, сервото и компа и да ми напише номера й. На тези, който отвора на казанчето за спирачна течност е кръгъл. Също и на капака, който покрива самия акумулатор. За което Ви благодаря.

Потребителски аватар
terero
Автомобил: VW PASSAT VW LUPO
Двигател: AHU 98 AKU 00

Мнениеот terero » Пет 11 ное 2016 12:29

[quote="drago_tr"]Ето какво сътворих днес и аз.От една морга си купих такава кора от AUDI A6 за скромната цена от 30 лева.... и с известна доза преправяне ето какво се получи:

Kолега може ли да видя някъде снимки как се е получило с кората а6

Върни се в “Passat”