Пасат 6 - тресене при много газ на мокра настилка

Техническа и сервизна информация за Passat
radogetov
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2006

Пасат 6 - тресене при много газ на мокра настилка

Мнениеот radogetov » Пон 23 окт 2017 10:34

Здравейте,

Имам странен проблем (а може и да си е нормално) с колата. Когато вали и асфалта е мокър и тръгна рязко или дам много газ на 2ра (ДСГ на предно предаване съм) почва едно биене под колата и във волана и силен звук "дум-дум-дум". Когато завъртя гуми в сняг или кал, го няма това, само едно-две "шат-кания" се чуват и ЕСП-то светка и колата си върви. Дали ДСГ-то го прави това, дали защото съм с 235/45/17 гуми, дали имам нещо за подмяна по окачването??? Преди 2 месеца и около 3000км правих всичко по окачването което беше за смяна, надали съм потрошил нещо за 3000км? Дайте съвет.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: Пасат 6 - тресене при много газ на мокра настилка

Мнениеот tdi fen » Пон 23 окт 2017 10:40

гумите какви са марка дот състояние

radogetov

Мнениеот radogetov » Пон 23 окт 2017 11:59

Фулда СпортКонтрол 2, ДОТ 0717, състояние - неравномерно износени и закрепени с мнооого баланс - по над 100г на колело. Взех ги чисто нови пролетта, но колата е била с неправилен реглаж и ги карах така 5000км и след като изправих реглажа Юли месец стана страшно, та с повечко тежести на баланса ги стабилизирах. Иначе съм взел нови зимни и са на други джанти, но им е рано още да ги слагам, ще ги съсипя.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 23 окт 2017 16:27

Мяза ми на амортисьори.

radogetov

Мнениеот radogetov » Вто 24 окт 2017 5:00

Ако са амортисьорите, не трябва ли да се клати колата много като мина през неравност, да е нестабилна в завой и т.н.? Защото е като залепена за пътя. Тая седмица ще сложа зимните гуми и ще видя има ли разлика. Дават го захлаждане, предполагам че няма да ги опека. До вчера във Видин беще 25-27 градуса през деня всеки ден.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 24 окт 2017 7:36

Спокойно,нищо и няма на колата,понякога така се усеща когато се намеси активно ASR-а ! Преди известно време имаше същото питане за "блъскане" в предницата при превъртане на мокро,просто не давай толкова газ :wink

radogetov

Мнениеот radogetov » Чет 26 окт 2017 17:47

Не знам свързано ли е с тропането заради което написах темата, но днес (втори ден със зимните гуми вече 205/55/16) се появи притеснителен проблем. При отпускане на газта и движение с над 30км/ч се чува едно "тупуркане" някъде под колата и леко потропване по пода на колата. При подаване на газ затихва и звука и тропането по пода на колата. При отпускане на газта пак се появява. Колкото е по-висока скоростта, толкова и звука и удрянето се усилват, но ги има само при НЕподаване на газ. Утре сутринта имам час в сервиз, но няма да е излишно някаква насока да имам за да съм подготвен какво ме чака. На база на мойте знания по колите клоня към каре или нещо по кутията. Но пък автомата си превключва супер, не рита, не бави смяна, не кара на една скорост, изрежда ги всичките от 1 до 6 и обратно. Незнам тоя прочут маховик какви са му признаците за смяна?
Друго, което ми направи впечатление тия дни - когато колата е на място и работи мотора, както си трака равномерно и нормално за дизел на всеки 30-40 секунди се чува едно "тъка-тъка-тъка-тъка" и после пак всичко нормално. Този звук е съпроводен от едва доловима вибрация в цялата кола. Колата е Пасат B6 Variant, 2006г, 2.0тди BKP, DSG, предно предаване.
Някакви идеи и насоки от някой имал подобен проблем?

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: CFFB

Мнениеот goppa » Чет 26 окт 2017 17:49

Тропането при инерция е от хлабава джанта.

radogetov

Мнениеот radogetov » Чет 26 окт 2017 17:52

Хм... още сега ще сляза да затегна и ще видя има ли разлика.

radogetov

Мнениеот radogetov » Чет 26 окт 2017 18:38

Колега, прав си. Предна лява нито един от петте болта не беше затегнат. По оборот и половина ги донавих преди да затегнат. Тествах я и няма и помен от проблема. Вчера смених гумите и съм минал 2км в града. Днес чак сега вечерта я покарах повечко и с повече от 30км/ч, че имах ходене до село да нахраня кучетата и го установих проблема, добре че не натисках много, че можеше и голям фал да стане.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 26 окт 2017 20:15

Домнуле,в кой страхотен видински сервиз ходи?

Върни се в “Passat”