Passat B5 (98г, 110 коня) - загуба на масло
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B5 (98г, 110 коня) - загуба на масло
Здравейте колеги,
днес установих, че колата ми остава неприятни маркети от масло ( доволно количество). Преди пак си имаше омазняване по двигателя -около филтъра за картерните газове и маркуча. Днес забелязах, че и главата (там където се навива масления филтър) на масления филтър е доста омаслена. Има ли вариант това да се оправи ? Само уплътнение ли се сменя или цялата част ?
Благодаря
днес установих, че колата ми остава неприятни маркети от масло ( доволно количество). Преди пак си имаше омазняване по двигателя -около филтъра за картерните газове и маркуча. Днес забелязах, че и главата (там където се навива масления филтър) на масления филтър е доста омаслена. Има ли вариант това да се оправи ? Само уплътнение ли се сменя или цялата част ?
Благодаря
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Passat B5 (98г, 110 коня) - загуба на масло
Имаш в предвид топлообменника?
Да, има един о-пръстен . Размери ся не мога ти кажа и ако го намериш някъде за продан , кажи да си взема и аз за резерв ( при мен още е добре)
Дано се включи и друг колега с малко разяснение и инфо относно тоя пръстен.
С ушички ли е , ако да - с колко на брой? Или без ( няма ушички) че в нета е пълно със всякакви варианти и не знам.
Тоя гледах преди време , но ме смути цената му, преди имаше за 7-8лв , ся близо 15.
Този е модела с ушички , но трябва се види при теб от кой е.
https://www.dbkdimitrov.com/dbk-dimitro ... -kb-1257ca
Да, има един о-пръстен . Размери ся не мога ти кажа и ако го намериш някъде за продан , кажи да си взема и аз за резерв ( при мен още е добре)
Дано се включи и друг колега с малко разяснение и инфо относно тоя пръстен.
С ушички ли е , ако да - с колко на брой? Или без ( няма ушички) че в нета е пълно със всякакви варианти и не знам.
Тоя гледах преди време , но ме смути цената му, преди имаше за 7-8лв , ся близо 15.
Този е модела с ушички , но трябва се види при теб от кой е.
https://www.dbkdimitrov.com/dbk-dimitro ... -kb-1257ca
-
- Автомобил:
- Двигател:
Още не съм стигнал до пръстена и се надявах да си купя преди отварянето.
Само това имам като снимка.
https://i.imgur.com/5VP5kYg.jpeg
Само това имам като снимка.
https://i.imgur.com/5VP5kYg.jpeg
- samo_pechka
Снимал си фланеца. Теча видимо е м/у охладителя и фланеца.
Трябва се смени о-пръстена, само дето има май и от двата вида ( с ушенца и без) , ся вече какъв е точно при теб... не знам.
Ще трябва се смъкне ( малко играчка м/у другото , заради маркучи и т.н. ) и да се види
Не отлагай дълго, че маркучите на охладителя изгниват и кабардисват от попадналото по тях масло и ще има друга тема от рода на "прегря мотора, какво да правя"
Ако са тръгнали маркучите вече, сменяй и тях! Дори и втора употреба да са, но чисти и здрави . Внимавай как ги слагаш да не се пресучат и премачкат. Щото спира циркулацията на малкия кръг .
Трябва се смени о-пръстена, само дето има май и от двата вида ( с ушенца и без) , ся вече какъв е точно при теб... не знам.
Ще трябва се смъкне ( малко играчка м/у другото , заради маркучи и т.н. ) и да се види
Не отлагай дълго, че маркучите на охладителя изгниват и кабардисват от попадналото по тях масло и ще има друга тема от рода на "прегря мотора, какво да правя"
Ако са тръгнали маркучите вече, сменяй и тях! Дори и втора употреба да са, но чисти и здрави . Внимавай как ги слагаш да не се пресучат и премачкат. Щото спира циркулацията на малкия кръг .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тук идва другия ми въпрос. Има ли възможност да се купи о-пръстен от някъде (събота и неделя за София). Иначе ще трябва да направя разглабянето и в понеделник да поръчам и те да дойдат сряда-четвъртък.
- samo_pechka
Там не знам. Софиянци да кажат.
В събота работят със сигурност Евро 07 на Цариградско - огромен склад на място имат и вероятно ще имат това което търсиш.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Непременно търси с ушички.
Размера на О-пръстена е еднакъв, но ако няма ушички, по-трудно се наглася при монтажа
Трябва ти ключ 27 за гайката, дето е под масления филтър. Желателно - дълбок камък или поне лула. С обикновен ключ няма как да стане, защото гайката е с тънък профил
Специално на В5 може да се смъкне охладителя и без да разкачаш маркучите - със зор, но имат дължина
По-миналата събота го правих упражнението на един Г3 - там без да разкачиш единия от маркучите, нямаш шанс!
Като време - под 1 час, ама ако не точиш антифриза.
Наложи ли се да се точи - отива към 2 часа
Размера на О-пръстена е еднакъв, но ако няма ушички, по-трудно се наглася при монтажа
Трябва ти ключ 27 за гайката, дето е под масления филтър. Желателно - дълбок камък или поне лула. С обикновен ключ няма как да стане, защото гайката е с тънък профил
Специално на В5 може да се смъкне охладителя и без да разкачаш маркучите - със зор, но имат дължина
По-миналата събота го правих упражнението на един Г3 - там без да разкачиш единия от маркучите, нямаш шанс!
Като време - под 1 час, ама ако не точиш антифриза.
Наложи ли се да се точи - отива към 2 часа
-
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам, че първо трябва да махна масления филтър и след това да развия гайката ?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Естествено, махаш филтъра, развива се гайката на тръбата, изважда се охладителя и се сменява уплътнението
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги намерих уплътнение, което колегата показа на снимката, но се оказа че моето уплътнение е по различно.
Дали може да се заменят ?
https://i.imgur.com/Z2blH2k.jpeg
Дали може да се заменят ?
https://i.imgur.com/Z2blH2k.jpeg
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това би трябвало да е моята част, но много странно при мен липсва това посредата, което влиза в самия охладител.
https://i.imgur.com/XRSnqlb.png
https://i.imgur.com/XRSnqlb.png
- samo_pechka
Явно има два модела ( или дори три) . Наистина на някои е с тая пластмаса. На други е о-пръстен с три ушенца, при трети е пак о-пръстен , но няма ушенца, чист, кръгъл.
А тоя о-пръстен с двете ушета , не мисля, че е от афн надлъжен тип монтаж . Или ако има такъв , ще е по първите 1.9тди по А4 .
Инак тоя ( с двете ушета) е при по-старите аудита, напречни мотори като голфове и т.н. подобни , различни години
Аз затова споменах , че трябва се види първо при теб какъв е .
А тоя о-пръстен с двете ушета , не мисля, че е от афн надлъжен тип монтаж . Или ако има такъв , ще е по първите 1.9тди по А4 .
Инак тоя ( с двете ушета) е при по-старите аудита, напречни мотори като голфове и т.н. подобни , различни години
Аз затова споменах , че трябва се види първо при теб какъв е .
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB

Те такъв с вътрешна част не бях виждал!
Иначе, на моя AFN (Sharan '98 г ) оригинално беше с 3 ушенца, сложих с 2 и всичко си пасна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Явно при мен е и побългаряван. Същия е като на последната снимка, която споделих но без средната тръбички и такъв точно не намерих в Интернет.