Мнение за масло на DSG

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
miro_hack
Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
Двигател: Cffb

Re: Мнение за масло на DSG

Мнениеот miro_hack » Сря 12 юни 2024 7:03

Благодаря на всички ,за отделеното време, внимание и споделен ноу-хау , радвам се че след 14г се върнах към марката :)

slu4ainik
Автомобил: Passat B7
Двигател: CDGA

Мнениеот slu4ainik » Чет 20 юни 2024 10:31

Здравейте,
Ще питам тук за кутия DQ200. Като взех колата смених маслото, защото вероятно никога не беше сменяно.
Нямам оплаквания как превключва и тн принципно колата я карам с autohold. Но разгледах статии как се тества автоматична кутия и какви признаци има ако има неща, които са тръгнали
Знам, че тази не е автомат и не знам колко важат нещата за нея.
Това което установих е на доста сериозен баир без autohold колата е на D изобщо не тръгна напред, а направо си тръгна назад като кола с ръчни скорости все едно на неутрална така стана.
Пробвах го на по-малки баири и си тръгва напред, но на този по сериозния не успя да направи опит дори. Ако някой може да препоръча сервиз в София, които конкретно разбират от тази кутия с два сухи съединители и могат да я правят и проверят каквото е нужно преди да стане късно и скъпо.

Благодаря

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Чет 20 юни 2024 10:52

Карай си колата и не се разправяй с глупости. На голям баир и ръчка с нови съединител няма да тръгне без газ, просто ще угасне.

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Чет 20 юни 2024 10:52

Карай си колата и не се разправяй с глупости. На голям баир и ръчка с нови съединител няма да тръгне без газ, просто ще угасне.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Чет 20 юни 2024 11:48

slu4ainik написа:Здравейте,
Ще питам тук за кутия DQ200. Като взех колата смених маслото, защото вероятно никога не беше сменяно.
Нямам оплаквания как превключва и тн принципно колата я карам с autohold. Но разгледах статии как се тества автоматична кутия и какви признаци има ако има неща, които са тръгнали
Знам, че тази не е автомат и не знам колко важат нещата за нея.
Това което установих е на доста сериозен баир без autohold колата е на D изобщо не тръгна напред, а направо си тръгна назад като кола с ръчни скорости все едно на неутрална така стана.
Пробвах го на по-малки баири и си тръгва напред, но на този по сериозния не успя да направи опит дори. Ако някой може да препоръча сервиз в София, които конкретно разбират от тази кутия с два сухи съединители и могат да я правят и проверят каквото е нужно преди да стане късно и скъпо.

Благодаря

Статиите които си чел за АСК са били за АСК с хидротрансформатор, а не за АСК с двоен съединител каквато е DSG, карай си колата, нищо и няма на кутията.

Потребителски аватар
miro_hack
Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
Двигател: Cffb

Мнениеот miro_hack » Съб 17 авг 2024 12:45

Колеги, да ви се похваля, смених маслото и филтъра със оригиналното по спецификация, въпреки че предното масло, ravenol DSG, беше на малко километри и колата сменяше добре, след като налях каквото си трябва за модела, останах излключително очарован от превключването на кутията, вече докато шофирам виждам само цифрите как се сменят на таблото и нищо друго не се усеща, който се чуди дали да налее заместител или ОЕ истината определено е ОЕ !

Kassern
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kassern » Пон 28 юли 2025 12:12

Здравейте.Взех си Пасат 8 със 7 степенната DSG ,2018г.,2.0 Tdi,150к.с.,но след 5000 км.ми предстои обслужване на скоростната кутия.Искам да питам,понеже работя в Холандия ,и не знам къде в Бг.е най добре да обслужа кутията? От София съм,и знаете ли средно цената на обслужването с оригинално масло,и филтри.В един сервиз близо до София ми казаха около 1300 лв.с работата,тази цена добре ли е?

milench0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milench0 » Пон 28 юли 2025 12:41

Нз но мисля че масло и филтър като цена е около 550/600 лева. (консумативи) Предполагам всеки сам си "преценя труда" поне на мен ми се вижда много. Но може и това да е реална цена/спекулирам.

Потребителски аватар
alpinab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alpinab » Пон 28 юли 2025 13:24

830-950лв. е за гр.София в доверени на марката сервизи включващ:

6 литра оригинално масло
Филтър на кутията
Консумативите по смяна - оригинални
Труд

Важна забележка: в Порше горната процедура по спомен е 720лв. и не включва точка 2 от изброените горе - филтъра(80-95лв). По система на ФВ, последния не се пипа.

Ама не… сменя се. Аз се доверих на форумните изпитани сервизи за тази цел.

Потребителски аватар
paagrio
Автомобил: голф 1K
Двигател:

Мнениеот paagrio » Пон 28 юли 2025 13:39

На мен също ми казаха на едно място 1100 лева за машинно промиване с десет литра масло, но им пожелах приятен ден и го сменихме в кварталния сервиз за половината сума. При обикновено (гравитично) източване и доливане шестстепенната DQ250 се нуждаеше от 4 литра и половина. Оригиналното масло е стотина лева за литър. Филтърът и той е толкова но има и Кнехт, феби за 30 лева. Това са цените от стоковата разписка на доставчика, която в сервиза оставят небрежно до колата ти. Така че определено си струва да звъниш на още места за оферти. Сигурно ще ти кажат че в четирицифрената сума влиза принудителна адаптация на съединителите и какво ли още не. Едни дори искат да сменят филтъра заедно с корпуса :beat_butt2

Kassern
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kassern » Пон 28 юли 2025 14:27

alpinab написа:830-950лв. е за гр.София в доверени на марката сервизи включващ:

6 литра оригинално масло
Филтър на кутията
Консумативите по смяна - оригинални
Труд

Важна забележка: в Порше горната процедура по спомен е 720лв. и не включва точка 2 от изброените горе - филтъра(80-95лв). По система на ФВ, последния не се пипа.

Ама не… сменя се. Аз се доверих на форумните изпитани сервизи за тази цел.

Благодаря за информацията!Къде мога да намеря инфо за тези сервизи?

Потребителски аватар
alpinab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alpinab » Пон 28 юли 2025 17:26

Не съм им никакъв, но масовото мнение, че би трудно сгрешил с тези:

viewtopic.php?f=13&t=44549

Kassern
Автомобил:
Двигател: