Брояч на таблото

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Брояч на таблото

Мнениеот Oleg_Yanev » Сря 14 мар 2007 9:26

Здравейте,

преди няколко дена, като поисках да нулирам брояча на таблото, той малко запъна, но се нулира. От тогава не върти... т.е. по някога закача, навърта няколко метра/километра, но засича и спира, когато си иска. Когато е спрял на 0 и натисна бутона за нулиране в движение, започва да върти, но след малко пак запъва. От друга страна големия брояч за километрите /който не се нулира/ си работи нормално.
Използвам брояча и за това, ако някой е решавал подобен проблем, ще съм му благодарен!

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Сря 14 мар 2007 9:37

Колега, дневния километраж за който говориш не се нулира в движение - може да си прецакал някоя от червячните предавки.

Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oleg_Yanev » Сря 14 мар 2007 9:46

Miki, благодаря за бързата намеса... а има ли оправяне?

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 14 мар 2007 10:19

Може и да има, може и да се наложи смяна с такъв от друго табло.
При всички положения трябва да свалиш таблото и да го разглобиш за да видиш какъв е проблема.
Не е голяма философия. И сам ще се справиш, но отвори и виж какво му е, пък после ще коментираме.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 14 мар 2007 10:30

Мисля, че проблема не е толкова сериозен. Баща ми, Бога да го прости, имаше същия проблем на неговия Б3. Не се въртеше дневния при никакви обстоятелства. Отвориха му таблото, и се оправи (без да се взема друго). Дано и при теб се оправи.
Успех !

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 14 мар 2007 14:13

Като за начало пробвай да не е заседнало лостчето, дето го нулира. На няколко пъти го натисни и си отмести пръста настрани, така, че лостчето да си изкочи с цялата сила на пружинката си.
На мен ми се беше блокирала веднъж тази джаджавка в полунатиснато положение и така си я оправих.

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Сря 14 мар 2007 21:32

Има едно червяче което се върти и предава въртенето на друга зъбчатка тя от своя страна върти "червената цифра" тя първата до нея и т.н.. При мен се беше разместила връзката между червяка и зъбното колелце. Разглабането е лесно, но при сглобяването няма гаранция, че ще поставиш стрелката за скоростомера так, че да ти показва точната скорост. След време проблема се повтори и смених цялото табло.
Успех

Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oleg_Yanev » Чет 15 мар 2007 16:57

Всъщност в много от случаите, когато тръгва да се върти, запъва в момента, в който "червената цифра" трябва да завърти цифрата за км. ?!?

Потребителски аватар
Vargal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vargal » Сря 21 мар 2007 15:42

Ако си е наред дневният км. и в движение се изключва,въобще няма проблем.На колегата нещто се е прецакало вътре и без разглобяване нямя да стане.

Върни се в “Passat”