Проблем с вентилатора на парното. Пасат В4.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Negramoten
Автомобил:
Двигател:

Проблем с вентилатора на парното. Пасат В4.

Мнениеот Negramoten » Пет 23 мар 2007 14:38

Здравейте,
Първо да се похваля, че от две седмици си имам Пасат Б4 Комби с 1,8 ABS бензинов двигател и още немога да му се нарадвам.
А сега да кажа и за проблема който ме мъчи. Като го докараха от Германия духалката работеше само на "3". Махнах врътката на ключа и декоративното табло и видях, че пласмасата се е стопила леко и че пластината не дава добър контакт (една пластинка която е огъната като "~" и с единият си краи допира една обща келема, а със другия по една за 4-те степени на вентилатора). Огънах пластината така че да прави по-добър контакт и я почистих, както и клемите със финна щкурка и спирт. Сега работи на всички степени, но на 3-та и 4-та загрява сериозно. След 3 мин. работа неможе да се пипне. На 1 и 2 работи добре.

Дали трябва да се сложи някаква контактна паста? Възможно ли е тази медна пластинка да не е както трябва, защото явно и преди е греела, съдейки от разтопения ключ?
Или да търся целия панел в някоя автоморга?

Незнам дали е важно, но има климатик, другите две врътки (за температурата и къде да духа) си работят, според мен, добре. Прочетох, че е добре да се видят и жилата отзад, но не съм го свалял целия панел, а и надали там ще намеря отговорът на въпроса със загряването.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: Проблем с вентилатора на парното. Пасат В4.

Мнениеот kossel » Пет 23 мар 2007 17:06

Negramoten написа:Здравейте,
Първо да се похваля, че от две седмици си имам Пасат Б4 Комби с 1,8 ABS бензинов двигател и още немога да му се нарадвам.
А сега да кажа и за проблема който ме мъчи. Като го докараха от Германия духалката работеше само на "3". Махнах врътката на ключа и декоративното табло и видях, че пласмасата се е стопила леко и че пластината не дава добър контакт (една пластинка която е огъната като "~" и с единият си краи допира една обща келема, а със другия по една за 4-те степени на вентилатора). Огънах пластината така че да прави по-добър контакт и я почистих, както и клемите със финна щкурка и спирт. Сега работи на всички степени, но на 3-та и 4-та загрява сериозно. След 3 мин. работа неможе да се пипне. На 1 и 2 работи добре.

Дали трябва да се сложи някаква контактна паста? Възможно ли е тази медна пластинка да не е както трябва, защото явно и преди е греела, съдейки от разтопения ключ?
Или да търся целия панел в някоя автоморга?

Незнам дали е важно, но има климатик, другите две врътки (за температурата и къде да духа) си работят, според мен, добре. Прочетох, че е добре да се видят и жилата отзад, но не съм го свалял целия панел, а и надали там ще намеря отговорът на въпроса със загряването.

Трябва да си направиш една профилактика, смазване на лагерчетата на вентилатора ... почистване от боклуци евентуално

VANKATA
Автомобил:
Двигател:

парно

Мнениеот VANKATA » Пет 23 мар 2007 17:38

Бягай при Васко.На моя пасат беше същото.Той го оправи.

Потребителски аватар
jasenski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jasenski » Пет 23 мар 2007 20:18

Провери модула със резисторите за степените на вентилатора. Намира се от лявата му страна(на вентилатора) - метална планка с един болт. Самите резистори са отвътре във въздуховода. Вентилатора е под/зад жабката/еърбега.
Успех!

Потребителски аватар
Negramoten
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Negramoten » Съб 24 мар 2007 12:36

Благодаря на всички за отговорите! Сега отивам да се пробвам. Ако не стане ще тормозя Васко.

Потребителски аватар
BEKI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BEKI » Нед 01 апр 2007 23:25

Какъв е резултата, че и на мен ми стана интересно?
До сега аз го отдавах на умора на метала. През тази пластинка минава целия ток на вентилатора и тя омеква.
Това за лагерите на вентилатора е сериозен аргумент. Съгласен съм.
Факт е че става на доста такива ключове от VW семейството.

Върни се в “Passat”