Здравейте, нов съм във форума и първо да поздравя всички!
Имам питане отнсоно детски седалки за Passat.
От скоро съм собственик на такъв автомобил и го взех с монтирани в задните седалки детски "столчета". Проблема ми е че синът ми е още на година и 3 месеца и не мога да го хвана направо с колана а все пак е нужна или детска седалка (каквито има по магазинте) или някакво приспособление.
В схемите които се виждат щом се повдигне седалката се вижда нещо като пояс, койото се препоръчва за деца до 12 кг.
Има ли някой информация какво трябва да закупя, или просто да си взема стандарта цяла седалка от някой детски магазин ?
Детски седалки за Passat 2001
- theseamann
- Автомобил:
- Двигател:
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз да ти кажа ползвам нормално детско столче, купено от магазина, не е нещо специално. На мен ми е подарък, но все тая. Виж трябва да се провери дали имаш система Isofix за закрепване на детски седалки, аз още не съм проверил при мен. На всяко столче си има указания за закрепване, тъй че не е особено трудно - 2-3 минути отнема. /Питай scuba
/

- theseamann
- Автомобил:
- Двигател:
- theseamann
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
theseamann написа:Синът ми се на година и месеци, но след няколко месеца и без това ще е трудно да го удържим да седи изобщо в някакъв стол

Да си допълня: Погледни, колега, в сайта www.bg-mamma.com
Там доста е обсъждано за детските столчета и ще получиш най-добра представа.
- jivkojj
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, да повдигна аз темата.
Купих си Пассат Б5, 97-ма и гледам че става дума за някакво ISOFIX закрепване. Има ли моя пасат такова нещо? Преди закрепвах столчето с коланите на Лагуната (може и тя да е имала такова знам ли), но сега на тая кола трябва да купувам друго столче щото не я ползвам в БГ. Че дали има и какви предимства ми осигурява ако има. Дъщеря ми е малко над 10КГ ако има значение. Мерси за отговорите предварително!
ЕДИТ:
Само информативно, разтърсих се в нета и се оказа че ISOFIX имат само пасатите, произведени СЛЕД август 1998.
Купих си Пассат Б5, 97-ма и гледам че става дума за някакво ISOFIX закрепване. Има ли моя пасат такова нещо? Преди закрепвах столчето с коланите на Лагуната (може и тя да е имала такова знам ли), но сега на тая кола трябва да купувам друго столче щото не я ползвам в БГ. Че дали има и какви предимства ми осигурява ако има. Дъщеря ми е малко над 10КГ ако има значение. Мерси за отговорите предварително!
ЕДИТ:
Само информативно, разтърсих се в нета и се оказа че ISOFIX имат само пасатите, произведени СЛЕД август 1998.