Детски седалки за Passat 2001

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
theseamann
Автомобил:
Двигател:

Детски седалки за Passat 2001

Мнениеот theseamann » Вто 23 яну 2007 22:13

Здравейте, нов съм във форума и първо да поздравя всички!

Имам питане отнсоно детски седалки за Passat.
От скоро съм собственик на такъв автомобил и го взех с монтирани в задните седалки детски "столчета". Проблема ми е че синът ми е още на година и 3 месеца и не мога да го хвана направо с колана а все пак е нужна или детска седалка (каквито има по магазинте) или някакво приспособление.
В схемите които се виждат щом се повдигне седалката се вижда нещо като пояс, койото се препоръчва за деца до 12 кг.

Има ли някой информация какво трябва да закупя, или просто да си взема стандарта цяла седалка от някой детски магазин ?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 23 яну 2007 22:24

Аз да ти кажа ползвам нормално детско столче, купено от магазина, не е нещо специално. На мен ми е подарък, но все тая. Виж трябва да се провери дали имаш система Isofix за закрепване на детски седалки, аз още не съм проверил при мен. На всяко столче си има указания за закрепване, тъй че не е особено трудно - 2-3 минути отнема. /Питай scuba :wink: /

Потребителски аватар
theseamann
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theseamann » Вто 23 яну 2007 22:33

Благодаря ти, колкото повече гледам и търся, май точно това ще направя.
Ще си купя нормално детско столче и ще си реша проблема.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Вто 23 яну 2007 22:35

Струва ми се че трудно ще може някой да ти обясни това само с думи.Като се сетя за обикновеното столче за кола,което слагах преди 4 месеца лошо ми става.Елементарно е обаче докато разбера тъпата схема 1 час мина,а ако трябва да го обяснявам с думи,не знам...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 24 яну 2007 9:03

Добре дошъл, колега!
И аз ползвам нормално детско столче, ама нямам и избор :lol: На В3 няма такава екстра.
Закрепва се много лесно за колана. Само прави сметка столчето от колко до колко кг. е, защото после ще ви стане малко, а доколкото разбирам, твоето детенце е вече големичко.

Потребителски аватар
theseamann
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theseamann » Чет 25 яну 2007 15:57

Здравей,

благодаря за съвета, определено няма повече да търся други решения.
В събота купувам нормално детско столче за кола и съм готов :)
Синът ми се на година и месеци, но след няколко месеца и без това ще е трудно да го удържим да седи изобщо в някакъв стол :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 25 яну 2007 16:10

theseamann написа:Синът ми се на година и месеци, но след няколко месеца и без това ще е трудно да го удържим да седи изобщо в някакъв стол :)

:lol: Щерката е на година и четери месеца и за сега си кротува, макар, че понякога й писва и плаче, но синчагата в столчето от раглобена детска количка, закрепено на задната седалка на Трабант определено трудно го задържахме! :олелеее
Да си допълня: Погледни, колега, в сайта www.bg-mamma.com
Там доста е обсъждано за детските столчета и ще получиш най-добра представа.

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Пон 30 апр 2007 22:54

Здравейте, да повдигна аз темата.
Купих си Пассат Б5, 97-ма и гледам че става дума за някакво ISOFIX закрепване. Има ли моя пасат такова нещо? Преди закрепвах столчето с коланите на Лагуната (може и тя да е имала такова знам ли), но сега на тая кола трябва да купувам друго столче щото не я ползвам в БГ. Че дали има и какви предимства ми осигурява ако има. Дъщеря ми е малко над 10КГ ако има значение. Мерси за отговорите предварително!

ЕДИТ:
Само информативно, разтърсих се в нета и се оказа че ISOFIX имат само пасатите, произведени СЛЕД август 1998.

Върни се в “Passat”