пасат Б5, само на предните врати бачка централното,РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

пасат Б5, само на предните врати бачка централното,РЕШЕНО

Мнениеот Grizzlito » Нед 03 юни 2007 12:21

Колгеги днес го напраи за пръв път задните и багажника не се заключват, къде да търся проблема?

Последна промяна от Grizzlito на Пон 04 юни 2007 12:42, променено общо 1 път.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Нед 03 юни 2007 15:46

Бушони, комфорт-модул, диагностика (VAG-COM). А свързваш ли го по някакъв начин с поройните дъждове? Погледни отводнителните отвори в двигателния отсек (под акумулатора и в близост до сервото). При натрупване на вода около кутията на компютъра, започва да се стича в купето (краката на водача където е и комфорт модула). Детска, старческа болест - незнам, но си е хронично заболяване на модела. Много често това води до овлажняване/намокряне на цитирания модул и създава проблеми във функционирането му.

Потребителски аватар
Grizzlito
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Нед 03 юни 2007 19:32

Значи
- няма вода шри акумолатора
- бушоните са ок
- не ми работи още ел стъклата, лампите в купето и ел огледалата което ми е мн странно
за комфорт модула нямам идея дали изобщо го имам аз съм само с преден ел пакет. друго не знам какво да проверя. Колата я карам рядко 2 пъти в седмицата защотот си карам предимно Голфа, и последния път като я оставих беше 6 предната неделя и сега като я отворих днес..... проблема :) това е не знам какво да правя

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Нед 03 юни 2007 20:24

Значи със сигурност има проблем в комфорт-модула. Почти задължително е да минеш една диагностика (VAG-COM) е добре. Ако не даде грешка вероятността за овлажняване/намокряне е доста голяма. Вдигни стелките (ако имаш такива) и я опули на слънце за няколко часа (температурите в момента са подходящи за всякакво съхнене). По възможност слънцето да пече мястото на водача или по-точно там където са му стъпили краката). Така поне ще се елиминира евентуалното овлажняване. Ако все пак до там е стигнала вода - проблема ще е по-сериозен. Но както казах е добре да се започне с диагностика. Аз също мога да ти я направя, но в края на седмицата или евентуално weekend-a.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 03 юни 2007 20:29

наи елементарното е -отка4аш клемата на акумулатора за 30 минути :wink:

Потребителски аватар
Grizzlito
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Нед 03 юни 2007 20:48

Благодаря ще го провам дано се оправи :) имам гумени стелки може да се е запарило заради това и да е валжно

bic
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат Б5, само на предните врати бачка централното,

Мнениеот bic » Нед 03 юни 2007 21:04

Grizzlito написа:Колгеги днес го напраи за пръв път задните и багажника не се заключват, къде да търся проблема?

Според мен е бушон , защото предните врати са на отделен, и задните+багажника на друг бушон поне при мен е така. Провери бушон 21 и 22 ако не ми изневерява паметта май те бяха:gruebel , но утре ще проверя точно за номерата.

Потребителски аватар
Grizzlito
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Нед 03 юни 2007 21:13

мерси аз уш имам онова картонче дето описва бушоните и уж ги проверих ама ще го направя пак утре патувам за плд, но нещо друго ме кара да си мисля че е влага, бутона за отклване и заключване ту бачка ту не бачка.

Потребителски аватар
Grizzlito
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Пон 04 юни 2007 12:33

Колеги оказа се Влага и бушон , мерси за помоща, :) беше 14ти бушон един от всичките за централ;нотот и стъклата :) мерси отново

Върни се в “Passat”