пасат Б5, само на предните врати бачка централното,РЕШЕНО
- Grizzlito
- Автомобил: Volkswagen T5 4motion
- Двигател: AXE 2006
- Контакти:
пасат Б5, само на предните врати бачка централното,РЕШЕНО
Колгеги днес го напраи за пръв път задните и багажника не се заключват, къде да търся проблема?
Последна промяна от Grizzlito на Пон 04 юни 2007 12:42, променено общо 1 път.
Бушони, комфорт-модул, диагностика (VAG-COM). А свързваш ли го по някакъв начин с поройните дъждове? Погледни отводнителните отвори в двигателния отсек (под акумулатора и в близост до сервото). При натрупване на вода около кутията на компютъра, започва да се стича в купето (краката на водача където е и комфорт модула). Детска, старческа болест - незнам, но си е хронично заболяване на модела. Много често това води до овлажняване/намокряне на цитирания модул и създава проблеми във функционирането му.
- Grizzlito
- Автомобил: Volkswagen T5 4motion
- Двигател: AXE 2006
- Контакти:
Значи
- няма вода шри акумолатора
- бушоните са ок
- не ми работи още ел стъклата, лампите в купето и ел огледалата което ми е мн странно
за комфорт модула нямам идея дали изобщо го имам аз съм само с преден ел пакет. друго не знам какво да проверя. Колата я карам рядко 2 пъти в седмицата защотот си карам предимно Голфа, и последния път като я оставих беше 6 предната неделя и сега като я отворих днес..... проблема
това е не знам какво да правя
- няма вода шри акумолатора
- бушоните са ок
- не ми работи още ел стъклата, лампите в купето и ел огледалата което ми е мн странно
за комфорт модула нямам идея дали изобщо го имам аз съм само с преден ел пакет. друго не знам какво да проверя. Колата я карам рядко 2 пъти в седмицата защотот си карам предимно Голфа, и последния път като я оставих беше 6 предната неделя и сега като я отворих днес..... проблема

Значи със сигурност има проблем в комфорт-модула. Почти задължително е да минеш една диагностика (VAG-COM) е добре. Ако не даде грешка вероятността за овлажняване/намокряне е доста голяма. Вдигни стелките (ако имаш такива) и я опули на слънце за няколко часа (температурите в момента са подходящи за всякакво съхнене). По възможност слънцето да пече мястото на водача или по-точно там където са му стъпили краката). Така поне ще се елиминира евентуалното овлажняване. Ако все пак до там е стигнала вода - проблема ще е по-сериозен. Но както казах е добре да се започне с диагностика. Аз също мога да ти я направя, но в края на седмицата или евентуално weekend-a.
Re: пасат Б5, само на предните врати бачка централното,
Grizzlito написа:Колгеги днес го напраи за пръв път задните и багажника не се заключват, къде да търся проблема?
Според мен е бушон , защото предните врати са на отделен, и задните+багажника на друг бушон поне при мен е така. Провери бушон 21 и 22 ако не ми изневерява паметта май те бяха:gruebel , но утре ще проверя точно за номерата.