:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Спирачни дискове - Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
fallen
Автомобил:
Двигател:

Спирачни дискове - Б4

Мнениеот fallen » Чет 06 сеп 2007 13:42

Здравейте,
при спиране имах тресене в предницата на Пасата. След отварянето му сменихме една главина, но после не минах без дискове. Купихме чифт + накладки за около 120лв, но няма и няколко хиляди и се изкривиха май и те - биенето се върна.
Дисковете загряват и се притеснявам да не се напукат някъде. Като цяло съм свикнал да спирам със скоростите, но пак си загряват.
Препоръчайте дискове в среден (или горен) ценови клас моля.

Оффтопик - чета из форума за тракане на хидравличните повдигачи - как се чува това, как се усеща. Моята е на 180к, но ми е интересно.

Приятна почивка на всички.

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Чет 06 сеп 2007 14:06

Брембо като марка :D
Иначе я напиши в търсачката - спирачни дискове - И ГЛЕЙ КВО СТАВА! :shock

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 06 сеп 2007 14:16

Обади се ХЕЕД, ще останеш доволен!
Иначе аз съм с АТЕ от 2-3 месеца- доволен, но е важно първите няколкостотин км. да не претоварваш спирачките в никакъв случай!
На моите, вентилирани, цената за към мен беше 100 лв. комплекта.

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Чет 06 сеп 2007 17:19

на мойта оригинално са АТЕ

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Аз имам два оригинални пр.дискове... с още бая хляб в тях...

Мнениеот krraynov » Чет 06 сеп 2007 22:11

Имам оригинални невентилирани дискове.
Преди като имах Пасаст 1995г и на мен така ми тресеше, смених дисковете- така ми казаха тогава- ама де да знам заблудих ли се, и след време като че ли пак заххвана да тресе, ама при мен тресеше на определена скорост и като натисна спирачкита. Докато не смених гумите - не се оправи!
Та затова казвам че имам два оригинални диска предни,- лошото е че ти си в СФ ,а аз в Дим-град, можех да ти ги дам да ги изтъркаш ;-)- щото така си стоят в кашончето.
А ако тези които си сложил- лесно се проверяват дали да изкривени- вдигни и свали гумата. Ако искаш прецизност, може да сае сложи индикатор и да мериш със стотни... Накладките също са добър ориентир-
Загряването на дисковете може да бъде от застопоряване на накладките в спирачния супорта, така че - провери накладките дали могат да се плъзгат по носещите ги паралели.Дугото- е дали спирачния цилиндър се движи-напред и назад!
Спиранчата течност се сменя на 2 Години- Пише го във всички ръководства- и мен ме убеждаваха да не го правя- ама аз си я сменам- за да няма ръжда... и завиране на течността!

Върни се в “Passat”