няколко въпросчета за радиаторна перка
- kaisiikov
- Автомобил:
- Двигател:
няколко въпросчета за радиаторна перка
От вчера забелязах че колата вдига над 100 градуса а перката върти много слабо и когато си поиска,забелязах също и че като изкривя буксата на перката върти ,но слабо.Един майстор ми каза, че четките и са заминали възможно ли е това, може ли да се рециклира и къде има такъв сервиз(перката е капсулована),понеже пък друг майстор ми каза че такава същата перка барабар с моторчето нали ,мисля че беше AEG, струвала около 200 лева нова понеже ми бил пасата пълна инжекция и 1.8 кубика.
- kaisiikov
- Автомобил:
- Двигател:
Има в Люлин един много евтин магазин за части за фолксваген автофар се казва там ми я предлагат за 55 лв. но незнам колко е добра а моята е хубава, а що се отнася до термостата невярвам да е от него, тъй като щом разместя буксата на перката тя тръгва а преди една година ме предупредиха че перката си заминава.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,проблема не е в термостата нито в перката,а по всяка вероятнос в датчика на перката.Намира се в долния десен ъгъл на радиатора.Има три извода.Той определя бавните и бързи обороти на перката.Не подлежи на ремонт.Заменя се с нов и става много лесно.Цената е около 20 лв. Дано да помогна. Поне на мойто В3 беше така.