Като за начало да кажа - колата не е имала и няма газова уредба.
След това да споделя проблема :
Когато колата е да кажем на 1500 оборота и настъпя рязко съвсем леко започва да набира (двигателя глъхне ама вдига оборотите постепенно) и точно на 2000 където би трябвало да се поотпуши тя за 1-2 секунди просто забива муцуна,придръпва един път и се отприщва.
Не се случва винаги макар че да кажем в 50% от случаите.
По-изразено е на студен двигател - паля сутринта и дори на място на 2000 оборота има едно притръсване в двигателя (като поработи 3-4 минути се оправя ама като тръгна се усеща докато не загрее хубаво).
Датчика за температурата на охладителната течност е нов и оборотите при студена кола седят заковани на 1000 а при топла на около 900 (визуално е там някъде).
Какво може да е?
Комп-а съм го рестартирал - същото си е.

Странен проблем около 2000 оборота 1.8 АBS бензин
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
The_Machine написа:Стефчо... запалителната система?
колегата е прав,
може малко банално да звучи, но

А незнам ТПС датчика - да не би и той да прави магарии!
Но за оборотите мисля че е нормално на студен двигател да бъдат малко повечко, и след това да и се стабилизират. При мен например на студен двигател си държи около 1100 об, и след това си падат на около 900 и няколко.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Всъщност днес си отворих делкото.....ауууу...няма такава мизерия вътре (палеца е отврат,за пъпките на капачката да не говорим).
Иначе свещите са перфектни (всичките кафяви,нямат кагар,нямат мизерия).
Делкото сега ще го поизчистя ама интересното е че като заредих гориво от друго ОМВ поне засега не съм имал проблема та се яудя дали не е и от горивото
Иначе свещите са перфектни (всичките кафяви,нямат кагар,нямат мизерия).
Делкото сега ще го поизчистя ама интересното е че като заредих гориво от друго ОМВ поне засега не съм имал проблема та се яудя дали не е и от горивото